Ebru Baybara 100 Bin Euro'yu Depremzedelere Bağışladı

Ebru Baybara 100 Bin Euro'yu Depremzedelere Bağışladı

Deprem faciasının ardından aldığı Gastronomi’nin Nobel ödülünü depremin merkez üssü Hatay’a bağışladı. Şef Demir’in Hatay’a çağrısının nedeni bu kez sahipsiz kalan narenciyeler o

 
Şef Ebru Baybara 100 Bin Euro Ödülü Depremzedelere Bağışladı.
 
Şef Ebru Baybara Demir, 6 Şubat deprem faciasından itibaren Hatay’da canla başla çalışarak, depremzedelere yardım etti. Deprem faciasının ardından aldığı 100 bin euro ödülünü depremin merkez üssü Hatay’a bağışladı.
 
Narenciyeler Sahipsiz Kaldı
 
Deprem faciasının ardından aldığı Gastronomi’nin Nobel ödülünü depremin merkez üssü Hatay’a bağışladı. Şef Demir’in Hatay’a çağrısının nedeni bu kez sahipsiz kalan narenciyeler oldu.
 
Narenciyeler Toplanılmazsa Gelecek Sene Çiçeklenmeyecek
 
Toplanılmayan, yerlere dökülen mahsüller gelecek yıl çıkacak mahsullere engel olacak. İşçi bulunulamamasından, sahip kalınmasından toplanamayan ve hatta yere dökülen mahsüller, salgıldıkları asit ile önümüzdeki yıl çiçek açamayacak. Bilinen Türk mutfağı şeflerinden Ebru Baybara Demir tam da bu noktada sosyal medya hesabından açık çağrıda bulundu.
 
Narenciye Toplamak İçin Gönüllüler Aranıyor
 
Gençlik ve Spor Bakanlığı çağırıya sessiz kalmadı. Şimdi de hem bakanlık hem de Şef Demir Hatay’a gidecek, mahsullerin toplanmasına yardım edecek gönüllülerini arıyor. Sosyal medya hesabından Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Biz her şeyi gençliğe bırakacağız... Geleceğin ümidi, ışıklı çiçekleri onlardır. Bütün ümidim gençliktedir” sözünü paylaşan Şef Baybara:
 
“Gençlik ve Spor Bakanlığımız desteği ile Bakanlığımız gönüllü programında bulunan 6000 gönüllü genç Hatay’daki narenciye bahçelerini toplamaya ve bahçelerde yere dökülen ürünü dönüştürmeye Hatay’a geliyorlar. Gönüllü insan gücüne ihtiyacımız var! Belki bir bahçeyi kurtarabilir, çiftçilerimizin yanında olabilir ve toprağı ve sayısız ağacı kurtarabiliriz” diyerek çağrıda bulundu.
 
Gönüllü Olmak İçin Şartlar Ve Çalışmak İçin Alanlar
 
-18 yaş üstü ve projede en az 5 gün ve üzeri gün sayısı çalışabilecek herkes
 
- Yemek yapımında ve dağıtımında
 
- Bahçelerde narenciye toplama
 
- Atıkıların dönüşümüne yardımcı olabilirsiniz.
 
Bahçesini Toplatmak İsteyen Çiftçiler
 
Bahçesini toplamak için destek isteyen çiftçilerin Hatay genelinde Ziraat Odalarına başvurarak talepte bulunması gerekiyor.
 
İletişim bilgisi, WhatsApp: +90 507 505 10 76 Melike 
 
“Narenciye Sorununu Çiftçilerden Öğrendik”
 
Şef Baybara bir başka paylaşımda da:
 
Yaklaşık bir yıldır Hatay’dayız. Önce ocakları yaktık. Ocak tüterse hayat devam eder diye düşündük. Kenetlendik. 3500’den fazla insanla gönül birliği yaptık. Bölgenin narenciye sorununu çiftçilerden öğrendik. Belki bir şeyler yapabiliriz diye harekete geçtik. Belki geç kalındı ama bu gönüllü inisiyatifi; narenciyenin fiyatlandırılması, toplanamaması, çiftçinin zarar etmesinin sorumlusu değil! 
 
Burada odaklanmamız gereken; yaşadığımız olumsuzluklar karşısında birbirimize destek olup dayanışma içinde mücadele etmeliyiz.
 
Geçtiğimiz cuma günü yayınladığımız Mürüvet Teyzenin çağrısı ile yaptığımız görüşmelerden sonra Gençlik Spor Bakanımız Sayın Osman Bak konuya kayıtsız kalamadı ve Bakan Yardımcımız Sayın Safa Koçoğlu önderliğinde gönüllülerin bölgeye gönderilmesine karar verildi. Projenin başında sahada Gönül Mutfağımızdan (bilenler bilir) Bakanlık Daire Başkanımız Sayın Abdullah Said Akkuş var. 
 
Biz gönül mutfağı olarak gönüllülerin yemeklerini pişirmek için orada olacağız. Bize katılmak isterseniz bildiğiniz gibi Gönül Mutfağımızın kapısı herkese açık
 
“Yere Düşen Narenciye Toprağı Asitliyor”
 
Birçok narenciye çiftçisi, ürününü toplayacak işçi bulamıyor. Zaten sayıları çok az olan işçilerin ise maliyetlerinin yüksek olması ürünün toprakta kalmasının en büyük sebebi oldu. Narenciye toplanmadığı zaman gelecek yıl çiçeklenemiyor. Yere düşen narenciye toprağı asitliyor.
 
Kalitesini düşürüyor. Hatay’da faaliyetlerini devam ettiren gönül mutfağımız Samandağ, Erzin, Dörtyol ve Payas’taki çiftçilerin ürünlerini satın alarak, toplanan narenciyeleri konteyner kentlerdeki ihtiyaç sahiplerine ulaştırarak çiftçiye destek vermektedir” ifadelerini kullandı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler