Sürmeli Festivali’ne Modern Türk Mutfağı Damga Vurdu

Sürmeli Festivali’ne Modern Türk Mutfağı Damga Vurdu

Yarışmada, yöresel ürünlerin reçeteye uygun kullanımı, menü dengesi ve lezzeti, yaratıcılık ve sunum, zorluk derecesi ile çalışma alanı temizliği ve hijyeni olmak üzere beş kategoride..

 
Sürmeli Festivali’ne Modern Türk Mutfağı Damga Vurdu....
 
Yozgat Sürmeli Festivali’nde düzenlenen Modern Türk Mutfağı Yarışması, lezzet dolu rekabet ve coşkuyla geçti.
 
Yozgat, Sürmeli Festivali’nin renkli etkinliklerine ev sahipliği yaparken, Modern Türk Mutfağı Yarışması adeta damaklarda unutulmaz bir tat bıraktı. Yarışmanın heyecanı, yerel lezzetlerin ustalıklı kullanımı, yaratıcılık ve hijyen unsurlarını değerlendiren birbirinden deneyimli jüri üyeleriyle doruğa çıktı.
 
Yarışmada, yöresel ürünlerin reçeteye uygun kullanımı, menü dengesi ve lezzeti, yaratıcılık ve sunum, zorluk derecesi ile çalışma alanı temizliği ve hijyeni olmak üzere beş kategoride puanlama yapıldı. Jüri, titiz bir değerlendirme sonucunda dereceye giren ekipleri belirledi.
 
Ancak, sonuçlar açıklanmadan önce gastronomi turizminde Yozgat Belediye Başkanı Celal Köse, tüm yarışmacı ekipleri tebrik ederek şunları söyledi: “Buradaki arkadaşların hepsi gönlümüzün birincisidir.” Başkan Köse, gençleri ve onları yetiştiren öğretmenleri de övgüyle anarak, yemek yarışmalarında emeği geçen herkesi takdir etti.
 
Liseler arası yarışmanın kıyasıya rekabetine tanıklık eden festival katılımcıları, ortaya çıkan muhteşem lezzetlerle keyifli anlar yaşadı. Yarışmanın özverili katılımcıları, gönüllerde taht kurdular ve festivale renk kattılar.
 
Yarışmanın sonucunda ilk üç sıralama şu şekilde:
 
Ekip: 93 Puan ile Fatih Meslek Teknik Anadolu Lisesi
Ekip: 86 Puan ile Zübeyde Anıl Mesleki Teknik Anadolu Lisesi
Ekip: 79 Puan ile Fatih Meslek Teknik Anadolu Lisesi 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler