"Malak" Lezzetini Çocuklar 'ınıza Muhakkak Sevdirin...

Ankarada üzüm bağları yaygın olduğu için pekmez de buna paralel olarak popüler bir malzeme olmuştur. Pekmezin besleyicilik açısından oldukça yüksek bir değeri vardır.

 
Pekmez, üzümün sıkılıp suyunun buharlaştırılarak koyulaştırılmasıyla elde edilen doğal bir şeker kaynağıdır.
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak araştırdık...
 
Ankarada üzüm bağları yaygın olduğu için pekmez de buna paralel olarak popüler bir malzeme olmuştur. Pekmezin besleyicilik açısından oldukça yüksek bir değeri vardır. İçerisinde demir, kalsiyum ve potasyum gibi birçok mineral bulunur. Bu nedenle enerji verici ve sağlık destekleyici olarak tüketilir.
 
Malak, bu geleneği sürdüren ve Ankara ve Aksaray gibi bir çok yöresel mutfaklarımızda öne çıkan bir tatlıdır. Sen eski osmanlı ve Türk tatlılarından malak Adını, yemeğin malak şeklindeki kesilmiş hamurdan alır. Ceviz ve pekmezin birleştiği bu yemekte, cevizin sağladığı protein, yağ ve omega-3, pekmezin sağladığı doğal şekerle bir araya gelerek enerji verici bir karışım oluşturur. Tereyağının ise lezzeti ve besleyiciliği arttırdığı bilinir.
 
Bu Lezzeti Çocuklarınıza Muhakkak Sevdirin
Ankara'nın soğuk kış günlerinde, bu tür enerji veren ve bağışıklık sistemini güçlendirici yiyeceklerin tüketilmesi sıklıkla tavsiye edilir. Malak, bu tür yemeklerin başında gelir. Özellikle soğuk algınlığı gibi hastalıkların yaygın olduğu dönemlerde malak tüketimi, bağışıklık sistemini destekler ve hastalıklara karşı direnci arttırır.
 
Eğer Ankara'nın geleneksel lezzetlerinden birini evinizde denemek isterseniz, en sevilen tatlı çeşitlerinden malak harika bir seçenektir. Malzemeleri kolaylıkla bulunabilir ve hazırlık süreci de oldukça basittir. Ancak, bu tür geleneksel tariflerde orijinal lezzeti yakalamak için yöresel malzemeleri ve doğru tarifi kullanmak önemlidir.
 
Malak Malzemeleri Nelerdir
 
*   500 g un
*   1 litre su
*   4 yemek kaşığı tereyağı
*   150 g ceviz içi
*   1 kâse pekmez
 
Malak Nasıl Yapılır
 
Tencere içerisine bir litre su ve bir kaşık tereyağı ekleyerek kaynamaya bırakın. Kaynayan suyun içine unu yavaş yavaş ilave edin. Bir yandan da tahta kaşık ile hızlı bir şekilde karıştırın. Topaklanmaması için karıştırın. 
 
Unun tamamını ilave ettikten sonra tahta kaşıkla karıştırarak pişirmeye devam edin. Daha sonra kaşık yardımıyla lokmalık parçalar halinde alarak tepsiye bir sıra hamur bir sıra ceviz serpin. Hamur bitene kadar devam edin. 
 
Sonra üzerine her tarafa değecek şekilde bolca pekmez gezdirin. Geri kalan tereyağı da tavada kızdırıp üzerine dökün.
 
İnanılmaz bir lezzet damağınızda farklı bir tat bırakacak. Aynı zaman da kışın soğuğunda sizi sıcak tutacak tek ürün olduğunu da unutmayın. Afiyet Olsun.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler