"Kara Nohut" Tescillendi. Kara Nohut Nedir?

Kara nohut, birçok mutfakta sıkça kullanılan bir baklagil türüdür. Genellikle kahverengi veya siyah renkte olan bu nohut çeşidi, besin değeri yüksek bir gıdadır ve protein, lif..

 
Mardin'in Yöresel Ürünü 'Kara Nohut' Tescillendi...
 
Mardin'e özgü olan ve 1100 yıllık tarihe sahip yöresel ürün 'kara nohut' coğrafi işaret alarak tescillendi. Anıtlı Meryem Ana Süryani Manastırı ve Kiliseleri Derneği ve Mardin Kültür Turizm Müdürlüğü tarafından ortaklaşa yürütülen proje sonucu Türk Patent Kurumu tarafından tescillendi.
 
Turizm şehri Mardin’in yöresel ürünü Türk Patent Kurumu tarafından tescillendi. Türkiye gastronomi haritamızda Kara nohut yemeğinin tarifini veren Şef Zelal Türk, "Bölgemizde olan kara nohut yüzyıllardır bu topraklarda yetişen fakat bilmediği bir üründür.
 
Kimse bilmiyor daha yeni yeni bunun farkına varıyoruz. Kendi Değerlerimizin zenginliklerimizin yeni yeni farkına vardık. Kara nohut bizim tarihimizde 2 bin yıllık tarihi olan bir ürün. Bugün tescillenmiş olması bizim için büyük bir gururdur. Bu yemek bildiğimiz sulu nohut gibi yapılıyor fakat biraz daha fazla suda kalması gerekir. 
 
Bir gece önceden suda kalması gerekiyor. Çok özel bir nohuttur ve vitamin değerleri yüksektir. İçinde omega 3-6 bulunur, besin değeri çok yüksek ve bol enerji verir" şeklinde konuştu.
 
Tescillenmesinin gurur olduğunu söyleyen Türk, "Tescillendiği için çok mutluyum. Bu bölge insanı için ve bölgemize ayrı bir katkısı olacaktır. Bizim bölgede böyle bir ürünün yetişmesi ayrı bir zenginliktir. Bu lezzeti bütün dünyaya yaymak istiyoruz" ifadelerini kullandı.
 
"Kara Nohut" Tescillendi. Kara Nohut Nedir?
Tek aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak kara nohutu araştırdık.
 
Kara Nohut Nedir? özellikleri nelerdir?
 
Kara nohut, birçok mutfakta sıkça kullanılan bir baklagil türüdür. Genellikle kahverengi veya siyah renkte olan bu nohut çeşidi, besin değeri yüksek bir gıdadır ve protein, lif, vitamin ve mineral açısından zengindir. Genellikle falafel, humus, çorbalar, salatalar ve kızartmalar gibi çeşitli yemeklerde kullanılır. Kara nohutun, beyaz veya sarı nohuttan biraz daha farklı bir tat profili ve doku yapısı olabilir.
 
Kara nohut, sağlık açısından da birçok fayda sağlayabilir. Yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olabilir. Ayrıca, antioksidan özellikleri sayesinde vücutta serbest radikallerin neden olduğu hasarı önlemeye de yardımcı olabilir.
 
Farklı mutfaklarda farklı şekillerde pişirilebilir ve kullanılabilir. Örneğin, Hint mutfağında kara nohut genellikle "chole" veya "chana masala" adlı yemeklerde kullanılır. Orta Doğu mutfağında ise humus ve falafel yapımında tercih edilebilir. Türk mutfağında da nohut yemekleri, pilavlar ve çorbalar için kullanılır, ancak genellikle sarı nohut daha yaygındır.
 
Kara nohutu pişirmek için genellikle bir gece önceden suda bekletmek yeterlidir. Sonrasında düdüklü tencere veya normal bir tencerede pişirilebilir. Ancak pişirme süresi ve yöntemleri, kullandığınız tarife ve tercihlerinize bağlı olarak değişebilir.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler