Eylül Ayında

Eylül Ayında "Balık Fiyatları" Yarı Yarıya Düştü...

Bölgeye has lezzetiyle ünlü olan balıklar sardalya, barbun, tekir, levrek, çipura, mercan, tavuk balığı, kefal, topan kefal, gibi balıklar ile açık denizden gelen diğer çeşit deniz ürünleriy..

 
Eylül Ayında "Balık Fiyatları" Yarı Yarıya Düştü...
 
1 Eylül'de sona eren balık avı yasağıyla gırgır ve trol ile avcılık yapılan teknelerle açılan Foçalı balıkçılar denizin bereketiyle limana döndüler. İzmir Balık Hali'ne giden balıklar ve Foça Balık Hali'ne getirilen balıklarla tezgahlar doldu taştı. 
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak kaynağından edinmiş olduğumuz bilgilere göre:
 
Bölgeye has lezzetiyle ünlü olan balıklar sardalya, barbun, tekir, levrek, çipura, mercan, tavuk balığı, kefal, topan kefal, gibi balıklar ile açık denizden gelen diğer çeşit deniz ürünleriyle Foça Balık Halinde adeta görsel şölen yaşanmaya başladı. Foça'da yaşayanlar ve tatilini ilçede geçirenler fiyatlar biraz yüksek olsa da balık çeşitliliğinden memnunlar.
 
Halde balık satışı yapan Nejat Elgün, “Balık sezonumuza başladık. Barbunumuz, sardalyamız çoğaldı. Hamsimiz keza boyut olarak gayet güzel, geçen seneki gibi ufak değil. Denizlerimizle biraz ilgilenildiği zaman bazı balıkların boyutları, gramajlarının olumlu yönde değiştiğini görmüş oluyoruz" dedi. 
 
Elgün; hamsinin kilosunun Balık Fiyatlarında 70-100 lira arasında, balık takviminde deniz levreğinin kilosunun 300-350 lira arasında, çiftlik levreklerinin kilosunun 140-170 lira arasında, deniz çipuranın kilosunun 300-400 lira arasında olduğunu kaydetti.
 
"Denizanası istilası topan kefal balığı avlamayı zorlaştırıyor"
 
Halde balık satışı yapan başka bir esnaf Menderes Gün, “Şu ara hamsi ve sardalya bollaştı, herkesin bütçesine uygun fiyatta. Levrek fiyatları boyuna ve kilosuna göre değişiyor, balık çeşitlerimiz bol. Deniz çipurası, çim çim karides, topan kefal var. Son dönemde körfezde oluşan deniz anası istilasından dolayı balıkçılar topan kefal balığı avlanmakta zorlanıyor. Balıkçılar denizanasından dolayı istedikleri gibi çalışamıyorlar" diye konuştu.
 
"Bol miktarda balık var, fiyatlar yarı yarıya düştü"
 
Foça balık halinde balıkçı Murat Küçükdurgun, “Sezon açıldı, bol miktarda balığımız var, fiyatlar yarı yarıya düştü. Barbunun kilosu 500 liradan 250 lira civarına düştü, Karides 200 liradan 100 liraya, kaya barbun balığı bin liradan 400 liraya, deniz levrekleri 600 liradan 300 liraya, çipuralar 200, kaya levrekleri 200 liraya kadar düştü. Hamsi ve sardalye bol miktarda var, onlarda 100'er liradan satışta. “dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler