Türkiyede Av Yasağı Balık Fiyatlarını Uçurdu

Türkiyede Av Yasağı Balık Fiyatlarını Uçurdu

Çanakkale'de balıkçı tezgahları 'ndaki balık çeşitleri azalması ve fiyat artışları, hem satıcıları hem de tüketicileri doğrudan etkiliyor. Balıkçı Hasan Doğuş Tunç, av yasağı öncesinde..

 
Türkiyede Av Yasağı Balık Fiyatlarını Uçurdu
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri web sitesi olarak, Çanakkale Boğazı ve uluslararası sularda av yasağının başlamasının etkilerini inceliyoruz. 15 Nisan itibarıyla başlayan bu yasak, bölgedeki balık fiyatlarını önemli ölçüde artırdı. Önceki dönemlerde kilogramı 90 TL olan istavrit, yasak sonrası 220 TL'ye kadar yükseldi.
 
Çanakkale'de balıkçı tezgahlarındaki balık çeşitleri azalması ve fiyat artışları, hem satıcıları hem de tüketicileri doğrudan etkiliyor. Balıkçı Hasan Doğuş Tunç, av yasağı öncesinde istavritin kilogramını 90 ila 120 TL arasında sattığını belirtiyor. Yasaklarla birlikte bu fiyatların iki katına çıktığını, bazı balık türlerinin fiyatlarının ise 150 TL'yi bulduğunu ifade ediyor.
 
Tunç, "Av yasağının başlamasıyla tezgahlarımızdaki çeşitlilik azaldı. Bu durum fiyatları ve vatandaşların alım gücünü etkiliyor. Balık azalmadı ama fiyatlar arttı. Bu durum, havaların ısınıp balık akımlarının artmasıyla birlikte normale dönecek," diye konuşuyor.
 
Ayrıca, Tunç, Türkiye genelinde en çok balığın çıktığı yerin Çanakkale olduğunu, bu bölgenin bir geçiş noktası olmasından dolayı balık popülasyonunun yüksek olduğunu vurguluyor. Özellikle lüferin, Karadeniz'den Ege ve Akdeniz'e ve tekrar geriye dönüş göçü yaptığını, bu dönüşlerin eylül-aralık arasında gerçekleştiğini anlatıyor.
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri web sitesi olarak, Çanakkale'deki av yasağı ve bunun  su ürünlerinde balık fiyatları üzerindeki etkilerini yakından takip ediyor, güncel bilgileri siz değerli okurlarımızla paylaşıyoruz. Av yasağının sürdüğü dönemde balık fiyatlarının nasıl değişeceğini ve balıkçıların bu duruma nasıl adapte olacaklarını izlemeye devam edeceğiz.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler