En İyi Pilav Yapmanın Sırları

En İyi Pilav Yapmanın Sırları

Hepimiz pilav yaptıktan sonra kağıt havlu ile tencere kapağı kapatma yöntemi uygularız. Fakat bu yöntem, sokak pilavı pişirmek isteyenlere önerilmiyor. Pilavınızı pişirdikten sonra kağıt havlu veya bez ile sıcağa..

 
Pilav nedendir bilinmez sokak pilavcılarında yenildiğinde çok daha keyif veriyor. Peki evde sokak pilavı nasıl yapılır?
 
Türk mutfağında çok sevilen yemeklerden biridir pilav. Pilav yapmak kolay bir iş gibi görünse de bir o kadar risklidir aslında. Bilenler bilir; bir kaşık bile fazla su eklense pilav lapa olur, bir dakika daha fazla ocakta bekletilse hemen dibi yanar ve pilav kuru olur. Öyle de nazlı bir yemektir yani!
 
Türk aşçı haberleri olarak araştırdık...
 
Ah bir de o sokak pilavcılarının pilavı yok mu? Herkes Pilav Yapmanın Sırlarında o nefis pilavları çok sever. 'Evde niye pilavım öyle olmuyor? ' diye sormayın. Sizler için işin ustasından öğrendik. İşte sokak pilavcılarının herkesin işine yarayacak lezzet sırları..
 
En Lezzetli Pilav İçin Pirinç Çeşitleri Mutlaka Bekletilmeli
 
Pilavım yine lapa oldu diye isyan etmek istemiyorsanız, pirinci en az yarım saat önceden sıcak suda bekletin. Bu yöntem sayesinde pirinçleri nişastasından ayıracaksınız. Haliyle de pilavınız tane tane olacak. Üşenmeyin, mutlaka deneyin!
 
En Lezzetli Pilav Çeşitleri İçin Tereyağı Mı Margarin Mi?
 
İşte yılların en çok merak edilen sorusu yine karşımızda. E herhalde o fiyatlara yemiş olduğumuz sokak pilavında tereyağı olduğunu düşünen kimseler yoktur. Sokak pilavı yapmak istiyorsak, bu işin ana malzemesi kesin olarak margarindir.
 
Margarin tüketmek istemeyenler tereyağı ile pilavını yapabilir. Fakat onun sokak pilavı olmayacağını şimdiden kabul etseniz iyi olur.
 
En Lezzetli Pilav Tarifleri İçin Kavurmaya Dikkat!
 
Şimdi geldik asıl püf noktamıza. Pilavı su ile buluşturmadan hemen önce pirinçleri saydamlaşana dek kavurmak şart. Bu işlemi atlamamak gerekiyor ki, pilav tane tane ayrılsın. Küçük bir tüyo daha; Bu aşamada tuz ile pirinçleri kavurmak pilavın daha diri olmasına katkı sağlıyor.
 
En Lezzetli Pilav İçin Limon Ve Şekerin Gücünü Kullanın!
 
İlk başta bu ikilinin kulağa tuhaf geldiği düşünülebilir. Ancak deneyince farkı siz de görmüş olacaksınız. Pirinçleri su ile buluşturmadan hemen önce ekleyeceğiniz bir kaç damla limon ve 1 tutam toz şeker sayesinde pilavınız yemek masasında parlayacak. Aman Dikkat! Ölçüsünü ayarlayamazsanız pilavınız yenmeyecek hale gelebilir. Bu yüzden ölçüyü iyi ayarlayın.
 
En Lezzetli Pilav İçin Suyuna Dikkat!
 
Pilavınızı gerçek tavuk suyuyla yapın. Çok sayıda pilavcı haşladıkları tavuğun suyuyla pilavı yapmaktadır. Marketlerde hazır satılan et veya tavuk suları faydalı değildir. Pilava da lezzet vermemektedir. En iyi lezzet gerçek haşlanan tavuğun suyundan elde edilen lezzettir.
 
En Lezzetli Pilav İçin Havluları Ve Bezleri Bırakın!
 
Hepimiz pilav yaptıktan sonra kağıt havlu ile tencere kapağı kapatma yöntemi uygularız. Fakat bu yöntem, sokak pilavı pişirmek isteyenlere önerilmiyor. Pilavınızı pişirdikten sonra kağıt havlu veya bez ile sıcağa maruz bırakmak pilavın yumuşamasına ve dağılmasına yol açmaktadır.
 
Tencerenin kapağını açın ve buharın çıkmasına da izin verin. İşte bu yöntemler sayesinde gerçek sokak pilavının lezzetine ulaşmayı başaracaksınız!


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler