En Meşhur Balık Yemekleri

En Meşhur Balık Yemekleri

Türk mutfağı yemek arşivimizde bulunan en iyi balık yemeklerini sizler için araştırdık. Peki evde en iyi balık yemeklerini yapabilmek için Türk mutfağı şeflerinin özel balık yemekleri tariflerinden faydalanmak..

 
En Meşhur Balık Yemekleri hangileridir? En sevilen balık yemeklerini yapmak için hangi malzemelere kullanılır. Balık yemeklerini yaparken nelere dikkat edilir. En lezzetli balık yemeklerini yapmanın püf noktası nelerdir?
 
Türk aşçı haberleri olarak Türk mutfağı yemek arşivimizde bulunan en iyi balık yemeklerini sizler için araştırdık. Peki evde en iyi balık yemeklerini yapabilmek için Türk mutfağı şeflerinin özel balık yemekleri tariflerinden faydalanmak istermisiniz?
 
İşte sizlere geleneksel Türk mutfağında en ünlü, en sevilen, en meşhur balık yemekleri tarifleri...
 
En Meşhur Balık Yemeklerinden Kağıtta Deniz Ürünleri Tarifi
 
En Meşhur Balık Yemekleri
En Beğenilen Balık Yemeklerinden Deniz Ürünleri Kağıtta Kullanılan Malzemeler
 
*   12 Orta Boy Karides, 
*   250 Gram Lüfer Balığı Filetosu, 
*   4 Adet Küçük Haşlanmış Kalamar, 
*   3 Yemek Kaşığı Haşlanmış Ahtapot, 
*   4 Taze Soğan, 
*   2 Diş Sarımsak, 
*   2 Orta Boy Domates, 
*   3 Sivri Biber, 
*   150 Gram Kültür Mantarı, 
*   3-4 Defne Yaprağı, 
*   3 Yemek Kaşığı Zeytinyağı, 
*   Yarım Limon Dilimi, 
*   Yarım Demet Dereotu, 
*   Tuz, 
*   Karabiber. 
 
Nefis Deniz ürünleri lezzetlerimizden Balık Takviminde ve Balık Yemekleri'mizden Harika Bir Tarif Olan Kağıtta Deniz Ürünleri Tarifi Yapılış Tarifi 
 
Karidesleri bir güzel hazırlayın. Lüfer Balığını ortadan ikiye bolun. Kalamarları temizleyin, halka şeklinde doğrayın. Haşlanmış ahtapotun kollarını dilimleyin. Taze soğanın kabuğunu soyun, yarım santim uzunluğunda verev doğrayın. 
 
Sarımsakları çentin. Domatesi soyun, çekirdeklerini çıkarın, küp şeklinde doğrayın. Sivri biberin sapını kesin, yarım santim uzunluğunda doğrayın. Mantarların saplarının ucunu kesin, limonlu soğuk suya atın, elinizle ovarak üzerlerindeki siyahlıkları temizleyin. 
 
Küçüklerini ikiye, daha irilerini dörde bölün. Dereotunun saplarını ayıklayın, yapraklarını ince kıyın. Defne yapraklarını yıkayın, kurulayın. Sarımsak, soğan ve zeytinyağını tencereye koyun, 2 dakika kavurun. Karides, balık, ahtapot ve kalamarı ekleyin. 
 
Tahta kaşıkla zedelemeden karıştırıp 5 dakika pişirin. Domates, yeşil biber, mantar, defne yaprağı, tuz ve karabiberi koyun, suyunu çekene kadar pişirin. Yağlı kağıt veya alüminyum folyolara kepçe ile paylaştırın, üzerlerine dereotu ve ince limon dilimlerini yerleştirin, bohça gibi kapatın. 
 
Bir tepsiye yerleştirip 5 dakika süre ile sıcak fırında tutun. Dil balığını bulamadığınız takdirde diri beyaz eti olan, kılçıkları tamamen temizlenmiş başka balık filetoları kullanabilirsiniz.
 
***
En Meşhur Balık Çeşitlerinden Denizden Gelen Lezzet Susamlı Levrek Izgara
 
En Meşhur Balık Yemekleri
En Beğenilen Balık Yemeklerinden Susamlı Levrek Izgara Kullanılan Malzemeler
 
*   Levrek (Bütün) 4 Kg 
*   Zeytinyağı 275 Ml 
*   Su Teresi 100 G 
*   Semizotu 50 G 
*   Kıvırcık Marul 100 G 
*   Fesleğen Ve Kekik
*   Su 125 Ml 
*   Kavrulmuş Beyaz Susam 50 G 
*   Çektirilmiş Balsamic Sirkesi 150 Ml 
*   Misket Limonu 5 Adet
 
Susamlı Levrek Izgara Hazırlanış Tarifi;
 
Bir kabın içinde zeytinyağı, sonra levrekleri bütün olarak bu karışımla marine edin. Salata sosu için ayrı bir kabın içinde Fesleğenleri ve kekik yapraklaını su ve zeytinyağı ile iyice çırpın.
 
Yeşillikleri bu sosun içine atıp hafifçe harmanlayın. Balıkları ızgarada pişirip tabağa alın, kenarına hazırladığınız yeşil salatadan koyun, üzerine çektirilmiş balsamic sirkesini gezdirin. Susam ile dekorlayın ve misket limonu ile servis edin.
 
Levrek Balığının özellikleri  Nelerdir?
 
Gezici balıkların belli başlılarındandır. 15-16 kilo ağırlığında ve bir metre büyüklüğünde olanları vardır. Vücudu tamamiyle iri pullarla kaplıdır. Etçil beslenme biçimi ile yaşayan levrek yırtıcı bir balıktır. 
 
Ülkemizde genellikle Karadeniz, Akdeniz ve Marmara’da bulunur.Yaşamak için suyun derin, karanlık ve kuytu yerlerini severler. Sırtı koyu kurşuni renkte, yanları açık kül ve gümüş renginde, karnının altı beyazdır. Başının bazı yerleri ile solungaç kapakları yaldızlıca, yan çizgisi doğru,çok düzgün ve esmercedir. 
 
****
Levrek Balığı Geleneksel Türk Mutfağı ve Osmanlı Saray Mutfağında saray ağaları, paşalar ve İstanbul mutfağında çok önemlidir. Osmanlı Yemek Kültüründe ve yöresel mutfaklarda Mevsiminde tüketilen en önemli deniz ürünlerinden biridir. Levrek Balığı Yöresel Yemekler ve bölgesel mutfaklarda Levrek ızgara, Levrek buğulama, Levrek kızartma ve farklı çeşitlerde de yapılmaktadır. 
 
En Meşhur Balık Yemekleri
Türk Aşçı Haberleri olarak bu gün sizlere Izgara Levrek Fileto Tarifi ‘ni hazırladık. Yorumlarınızı eksik etmeyiniz…
 
En Meşhur Balık Yemeklerinden Izgara Levrek Fileto Tarifi
En Beğenilen Balık Yemeklerinden Izgara Levrek Fileto Kullanılan Malzemeler
 
*     Yarım Fileto Levrek
*     Yarım Demet Deniz Börülcesi
*     1 Adet Patates
*     1-2 Diş Sarımsak
*     1 Kahve Fincanı Süt
*     Rendelenmiş Kaşar Peyniri
*     Tuz, 
*     Karabiber
*     1 Adet Limon
*     Zeytinyağı
 
Izgara Levrek Fileto Yapılış Tarifi;
 
Levreği tuzlayıp ızgarada pişirin. Patatesi ince halka şeklinde doğrayıp, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, sarımsak, tuz, karabiber ilave ederek kavurun. 
Süt ekleyip, 1-2 dakika daha kavurun. Karışımı fırın kabına koyun. 
 
Üzerine kaşar peynirini serpin ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında kaşar peyniri eriyene kadar pişirin. 
 
Ayrı bir yerde suda haşlanan deniz börülcesini ayıklayıp, zeytinyağı, limon suyu ve tuz ile karıştırın. Izgara levreği, patates ve deniz börülcesi eşliğinde servis yapın.
 
Levrek Balığının Faydaları Nelerdir?
 
Levrek balığı, ülkemizin en lezzetli balıklarındandır. Levrek balığı Etli, beyaz, yağsız, vitamin ve mineral bakımından da çok zengindir. Soğuk denizlerde yaşar ve Şubat ayıyla birlikte tezgahlarda yerini alır. Türk Aşçı Haberleri olarak  sizler için levrek balığının faydalarını araştırdık.
 
Levrek Balığı Özellikleri Ve Faydaları Nelerdir?
Levrek, Omega 3 ve Omega 6 yağ asitleri, A, B, D ve E vitaminleri bakımından zengindir. Ayrıca, iyot, çinko, potasyum, selenyum, magnezyum, demir, kalsiyum ve fosfor içerir.
 
Grip, nezle gibi kış hastalıklarından korunmaya yardımcı olur. Vücudun serbest radikallerin hasarlarına karşı mücadele edebilmesi için ihtiyaç duyduğu A vitamini ve D vitamini açısından oldukça zengindir.
 
İçerisinde bulunan magnezyum ve iyot eklem ve kemikleri güçlendirir. Kas fonksiyonlarının düzenini sağlar ve kaliteli proteinler sayesinde vücudu korur.
 
Kaliteli protein içerdiği için sindirimi çok kolaydır. Kilo vermeye yardımcı olur. Levrek balığını ızgara ve buğulama yaparak tüketebilirsiniz.
 
Kolesterol, kanser, kalp ve damar hastalıklarından korur. Düşük kolesterolü ve kan basınçlarını önlemek için yardımcı olan levrek balığı, aynı zamanda kalp ritmini düzeltmeye yardımcı olur.
 
***
En Meşhur Balık Yemeklerinden Sebzeli Balık Buğulama Tarifi
 
En Meşhur Balık Yemekleri
En Beğenilen Balık Yemeklerinden Sebzeli Balık Buğulama Kullanılan Malzemeler
 
*   500 Gram Balık Filetosu (Ayıklanmış, Kılçıksız), 
*   2 Orta Boy Domates, 
*   2 Sivri Biber, 
*   3 Adet Taze Soğan, 
*   1 Dal Pırasa, 
*   2 Sap Kereviz Yaprağı, 
*   1 Küçük Havuç, 
*   1 Defne Yaprağı, 
*   2 Diş Sarımsak, 
*   2 Dal Taze Rezene (Veya 1 Çay Kaşığı Rezene Tohumu), 
*   Yarım Limon, 
*   Tuz, Karabiber, 
*   1 Yemek Kaşığı Zeytinyağı. 
 
Sebzeli Balık Buğulama Yapılış Tarifi;
 
Balık filetolarını yıkayıp kurulayın, iki taraflarına da tuz ve karabiber serpin. Domatesi sıcak suya sokup çıkartın, kabuğunu soyun, küçük parçalar halinde doğrayın. Sivri biberleri yıkayın, sap ve tohumlarını atın, halkalar halinde doğrayın. 
 
Taze soğan ve pırasanın dış kabuklarını soyun, yuvarlak doğrayın. Kereviz yaprağını yıkayın, kurulayın. Havucu kazıyın, kibrit çöpü şeklinde doğrayın. Sarımsağı soyun, uzunlamasına ikiye bölün.
 
Rezene dallarını yıkayın kurulayın. Yarım limonun çekirdeklerini çıkartın, kabuğunu soyun, yuvarlak dilimleyin. Bütün sebzeleri bir kapta karıştırın, yarısını tencerenin dibine yayın.
 
Balıkları sebzelerin üzerine yerleştirin, balıkların üzerine kalan sebzeleri dağıtın, tuzunu ve karabiberini ekleyin, zeytinyağını gezdirin, yarım bardak su koyun, tencereyi kısık ateşe oturtup 20-25 dakika süre ile pişirin. 
 
Yanında limon ile scak servis yapınız.
Sebzelerin hepsi bulunamadığı takdirde olanların miktarını artırabilirsiniz.
Rezenenin anasona benzer bir kokusu olduğu için bu şekilde hazırlanan buğulama rakı sofrasına daha çok yakışmaktadır. 
 
***
Ilgili balık yemeği tarifimiz mutfağımızın onde gelen şeflerinden Sn. Şef “Emre Öztop”a aittir.
 
En Meşhur Balık Yemeklerinden Deniz Levreği Tava Tarifi (1 Kişilik) 
 
En Meşhur Balık Yemekleri
En Beğenilen Balık Yemeklerinden Deniz Levreği Tava Kullanılan Malzemeler
 
*    Deniz Levreği (200 Gr)
*    Orta Boy Kök Kereviz (2 Adet)
*    Soğan (50 Gr)
*    Sarımsak (5 Gr)
*    Krema (20 Gr)
*    Tereyağ (20 Gr)
*    Baby Havuç (1 Adet)
*    Kuşkonmaz (1 Adet)
*    Patates (50 Gr)
*    Mikro Yeşillik (10 Dal)
*    Tuz (Yeterince)
*    Değirmen Karabiber (Yeterince)
*    Safran Sos (20 Ml)
*    Antep Fıstık Kıtırı (2 Adet)

Deniz Levreği Tava Yapılış Tarifi
 
Deniz levreği açılır ve porsiyonlanır. Tuz, değirmen karabiber ve zeytinyağıyla tatlandırılır. Tavada kızartılır. Fırına atılır. 200 derecede pişirilir.
 
Baby sebzeler (havuç ve kuşkonmaz) temizlenir, haşlanır ve buzlu suya alınır. Tavada sotelenir ve lezzetlendirilir. Tavada soğan ve sarımsak zeytinyağıyla sotelenir. 
 
Soyulmuş ve yıkanmış kerevizler küp küp doğranıp içine atılır, kavrulur, kreması verilip iyice pişirilir. Pişmeye yakın tereyağı ilave edilir. Tuz ve karabiber ile lezzetlendirilir. Blenderdan çekilir.
 
Tabağa kereviz püresi, levrek, baby sebzeler ve yeşillikler konularak resimdeki gibi servis edilir.
 
***
Hamsi balığı özellikle Karadeniz mutfağının vazgeçilmez ürünlerinden biridir. Sizin için Türk Aşçı Haberleri olarak bu gün hamsi köftesinin tarifini veriyoruz. Hamsi balığı sadece Karadeniz mutfağında değil Osmanlı ve Türk Mutfağı, Geleneksel Türk Mutfağı, Yöresel Yemekler, Yöresel Mutfaklarımızın tamamında sevilen bir balık çeşitidir.
 
En Meşhur Balık Yemekleri
En Meşhur Balık Yemeklerinden Hamsi Köftesi Tarifi
En Beğenilen Balık Yemeklerinden Hamsi Köftesi Kullanılan Malzemeler
 
*   500 Gram Hamsi, 
*   2 Dilim Bayat Ekmek, 
*   4 Kaşık Mısır Unu, 
*   1 Yumurta, 
*   1 Çay Kaşığı Yeni Bahar, 
*   Yarım Çay Kaşığı Karabiber, 
*   Yarım Demet Maydanoz, 
*   Tuz, 
*   Kızartma İçin Sıvı Yağ. 
 
Hamsi Köftesi Yapılış Tarifi
 
Hamsilerin kafalarını kopartın. Içlerini temizleyin. Ortalarındaki kılçıklarını ayıklayın ve ince ince kıyın. Bayat ekmek dilimlerinin kabuklarını kesip ayırın.
 
Birkaç dakika suda tutun. Çıkartıp elinizle sıkarak suyunu süzün. Maydanozu yıkayın ve yapraklarını doğrayın. Kıyılmış balıkların üzerine ekmekleri, iki kaşık mısır ununu, yumurtayı, yeni baharı, karabiberi, maydanozu ve tuzu ekleyin. 
 
Yoğurun. Karışından elinizle alacağınız parçalara yassı veya uzun köfte şekli verin. Kalan mısır ununa bulayın. Kızgın yağda iki taraflarını da kızartın. Mısır unu bulamadığınız takdirde buğday unu kullanabilirsiniz. 
 
***
Palamut sezonu Ağustos ayında başlar. En lezzetli zamanı ise Eylül ayından Şubat ayına kadar olan zamandır. Birçok palamut türü vardır. Çingene palamudu, kestane palamudu, palamut vazonu gibi..
 
En Meşhur Balık Yemeklerinden Fırında Palamut Tarifi “Özel”
 
En Meşhur Balık Yemekleri
Fırında Palamut Kullanılan Malzemeler
 
*    3-4 Dilim Palamut (Fileto Hazırlanmış)
*    3 Yemek Kaşığı Sıvı Yağ
*    5-6 Dal Taze Soğan
*    2-3 Dal Taze Sarımsak
*    3 Yemek Kaşığı Hardal
*    1 Yemek Kaşığı Krema
*    1 Adet Lime (Yeşil Limon)
*    1-2 Tutam Kırmızı Toz Biber
*    Tuz
 
En Beğenilen Balık Yemeklerinden Fırında Palamut Hazırlanış Tarifi Nedir?
 
Hardalı ve kremayı bir kasede karıştırın. Döküm tavayı yağlayın.  Üzerine temizlenmiş taze sarımsak ile taze soğanları yerleştirin. Fileto balıkları soğanların üzerine yerleştirin.
 
En son hardallı sosunu dökün, yeşil limon dilimlerini de üzerlerine yerleştirin. Önceden 200 derecede ısıtılmış fırında, 15-20 dakika pişirin. Fırından alın, isteğe göre kırmızı toz biber serpip bekletmeden servis yapın. 
 
Servis önerisi Balık yemeklerinin yanında fırında pişirdiğiniz mor soğanı servis edebilirsiniz.
 
Palamutun Faydaları Nelerdir?
 
Palamut balığı, fosfor, sülfür ve vanadyum açısından zengindir. Balık çeşitlerinin arasında en çok protein ve D vitamini bulunduran balıktır. Palamut balığının içerisindeki vitaminler saçlarınızın kuvbvetlenmesini sağlar.
 
Palamutu sık tüketen kişilerin diş yapısının normalden daha düzgün olduğu görülmüştür. Kandaki kolesterolü düzenleyici etkisi vardır. Açık yaraların kısa zamanda iyileşmesini sağlar.
 
Cildi gençleştirdiği gibi cildi onarıcı özelliğe de sahiptir. Bütün balık etlerinin özelliği gibi palamut balığı da gözlere faydalıdır.
 
***
En Meşhur Balık Yemeklerinden Yoğurtlu Tekir Balığı
 
En Meşhur Balık Yemekleri
En Beğenilen Balık Yemeklerinden Yoğurtlu Tekir Balığı Kullanılan Malzemeler
 
*   12 Adet Tekir Balığı
*   1 Su Bardağı Yoğurt
*   2 Diş Sarmısak
*   Tuz
*   Un
 
Yoğurtlu Tekir Balığı Kızartma İçin:
*   Sıvı Yağ
 
En Ünlü Balık Tariflerinden Yoğurtlu Tekir Balığı Hazırlanış Tarifi
 
Oda sıcaklığındaki yoğurdu sarımsak ile çeşnilendirin. Temizlenmiş balıkların kafalarını hafifçe tuzlayıp, una bulayın. Kızgın yağda her iki tarafını kızartıp, kâğıt havlu üzerine alın.
 
Kızartılan balığın üzerine sarımsaklı yoğurt gezdirerek servis yapın.
 
Not;
Balık taze ise hiçbir sağlık problemi ile karşılaşmadan yanında yoğurt tüketebilirsiniz.
 
Tekir Balıkları Hakkında Bilgi; Tekir Balığı Nedir? Özellikleri Nelerdir?
 
Tekir Balığı Nedir? Tekir Balığının Özellikleri Nelerdir?
 
Barbunya balığı ile sık sık karıştırılan tekir balığı, tropikal denizlerin balığıdır. Barbunyaya nazaran daha küçük ve yassı bir şekle sahiptir. Çoğu tekir balığının parlak kırmızı görünümü vardır. Lezzetli bir balık türüdür.
 
Kum, çamur ve taşlıklarda yaşayan tekir balığı, bıyıklı olması nedeniyle bu adı almıştır. 3 metreden 100 metre derinliğe kadar yaşamaktadır. Deniz diplerinde yer alan kabuklu canlıları yiyerek hayatta kalır.
 
Yaz aylarında üreyen tekir balığı, en fazla 35 cm’ye kadar büyüyebilir. Özellikle iri olanların daha da lezzetli olduğu bilinmektedir. Bununla beraber tekir balığı, ekonomik değeri olan bir balıktır. Yılın her mevsiminde yenilebilen tekirler, en çok Temmuzayında lezzetli olurlar. Avlanma zamanları da aynı şekilde yaz aylarına tekabül etmektedir. Kış mevsimi, tekirler için derinliklere çekilme mevsimidir.
 
***
En Meşhur Balık Yemeklerinden Erikli Gelincik Balığı
Lian Penso Benbasat
 
En Meşhur Balık Yemekleri
En Beğenilen Balık Yemeklerinden Gaya balığı geldi madame!
 
Yakalandı mı çabuk bozulurdu bu balıklar, bu sebeple içinde deniz suyu olan leğenlerde satılırdı. Kahverengi, kaygan derisinin içinden beyaz yumuşacık bir et çıkardı.
 
Çalışma hayatına başlayana kadar tüm yazımı Burgazada'da geçirirdim, 3 koca ay hiç İstanbul'a ayak basmadan. Bir doktor işimiz varsa gidilirdi, okula kaydım yapılırdı, son hafta okul gereçleri alışverişi, kalem kutusu, belki kokulu silgiler. Böyle acil işler ve tatlı heyecanlar dışında hayat adadaydı.
 
Adada her cuma akşamı babaannemin evinde ailece toplanırdık. Aile gecesi: Herkesin favorilerinin olduğu bir sofra kurulurdu. Başlangıçta birkaç çeşit börek, kimi kıymalı kimi kaşarlı. Salata, zeytinyağlı seçenekleri. Ardından eğer adaya gelmişse ana yemekte mutlaka gaya balığı olurdu.
 
Adalarda balıkçılara gaya geldi mi Musevi hanımlara haber verilirdi: "Gaya geldi madame". Hatırlarım, babaannem cuma günleri alırdı balıkları. Yakalandı mı çabuk bozulurdu bu balıklar, bu sebeple içinde deniz suyu olan leğenlerde satılırdı. Kahverengi, kaygan derisinin içinden beyaz yumuşacık bir et çıkardı.
 
Aslında bu balığın adı gelincik balığı. Anadoluhisarı ve Arnavutköy sahillerinde sepetlerle avlanan bir balık. İstanbul Musevilerinin mutfaklarında çakal veya yeşil erikle pişirdikleri bir tarifle tüketilirmiş.
 
İlhan Eksen, Çok Kültürlü İstanbul Mutfağı kitabında gelincik balığından şöyle söz ediyor: 
 
"Türk Mutfağı'na pek girememiş ancak İstanbul Musevilerinin çok sevdiği, ekşi erik ile pişirilen bu balığın adlandırılmasının nedeni çiçeğe benzemesinden değil, karada yaşayan yırtıcı ve gece avlanan adaşı gibi olmasından. Bu balık da hem geceleri avlanıyor hem de çok sevdiği kabuklu deniz hayvanlarını bile kolayca parçalayıp yiyor. O nedenle içine çağanoz koyulmuş sepetlerle gece yakalanıyor."
 
Ne ilginçtir ki Musevilerin dini inançlarına göre yüzgeçsiz, pulsuz balıklar yenmemesine rağmen gaya balığının sudan çıkarken silkinip pullarını döktüğüne inanılırmış.
 
Yüzümde hafif bir tebessümle büyüklerimden dinlediğim bu hikayenin ardından Sefarad Mutfağı'nın en karakteristik yemeklerinden biri olan erikli gaya balığı tarifini paylaşmak isterim. Bu mayhoş sosu farklı balıklarla da deneyebilirsiniz elbet.
 
Bense son zamanlarda papaz eriğini raflarda gördükçe bu güzel tarifin değerini zamanında pek de bilememiş olmanın hüznünü hissediyorum.
 
En Lezzetli Balık Yemeklerinden Erikli Gelincik Balığı Tarifi
Erikli Gelincik Balığı İçin Kullanılan Malzemeler
 
*     1 kg gelincik balığı
*     ½ kg yeşil erik
*     1 kahve fincanı ayçiçek yağı
*     1 tatlı kaşığı şeker
*     Tuz
 
Erikli Gelincik Balığı Yapılış Tarifi
 
Erikleri yıkayıp haşlayın, soğuduktan sonra süzgeçte posası çıkana kadar sıkın. Geniş bir tencereye çıkarılan posa, yağ, şeker, tuz ve az su ilave ederek pişirin. Kaynamaya başlayınca içine balıkları dizin ve üstü kapatılarak pişirin.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler