Uygulamalı Çiftçi Okulunda Otlu Peynir Eğitimi Verilecek

Uygulamalı Çiftçi Okulunda Otlu Peynir Eğitimi Verilecek

Geleneksel Türk mutfağında en meşhur peynir çeşitlerinden biride coğrafi işaretlerimizden otlu peynir. Dünyaca bilinen yöresel peynirlerimiz...

Uygulamalı Çiftçi Okulunda Otlu Peynir Eğitimi Verilecek...
 
Geleneksel Türk mutfağında en meşhur peynir çeşitlerinden biride coğrafi işaretlerimizden otlu peynir. Dünyaca bilinen yöresel peynirlerimiz olan otlu peynir Uygulamalı Çiftçi Okulunda uygulamalı eğitimi veriliyor.
 
Van'da, topraktan tabağa doğadan toplanan endemik otlarla hazırlanan ve kendine özgü aromasıyla kentin marka değerlerinden olan otlu peynirin yapılışındaki püf noktalar, tuz oranı, saklama koşulları uygulamalı eğitimlerle kadın çiftçilere anlatılıyor.
 
Uygulamalı Çiftçi Okulunda Otlu Peynir Eğitimi Verilecek...
Van'da, doğadan toplanan endemik otlarla hazırlanan ve kendine özgü aromasıyla kentin marka değerlerinden olan Türk mutfağı yemek arşivinde de otlu peynirin yapılışındaki püf noktalar, tuz oranı, saklama koşulları uygulamalı eğitimlerle kadın çiftçilere anlatılıyor. 
 
"Uygulamalı Çiftçi Okulu" projesi kapsamında Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) yerleşkesindeki süt üretim tesisine götürülen kursiyerler, otlu peynirin yapımı konusunda uygulamalı eğitim alıyor...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler