En İyi Çiğköfte İçin Yarıştılar

En İyi Çiğköfte İçin Yarıştılar

Yoğun katılımın olduğu yarışmada açıklama yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Yıllardır...

En İyi Çiğköfte İçin Yarıştılar
Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen URFES İsot Festivalinde çiğköfte yarışmasıyla en iyi çiğköfte belirlendi.
 
URFES İsot Festivali kapsamında Büyükşehir Belediyesi Eyyübiye ilçesindeki Hamarat Eller Çarşısında çiğköfte yarışması düzenlendi. Şanlıurfalıların ilgi gösterdiği çiğköfte yarışmasında en iyi çiğköfte yoğuran vatandaş “ilacım ol” rumuzuyla 96.2 puan alan Mehmet Keskin oldu.
 
Yoğun katılımın olduğu yarışmada açıklama yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, “Yıllardır, Şanlıurfa mutfağında yer alan ve her zaman baş tacı yapılan çiğköftenin yarışması düzenleniyor. 
 
Her Şanlıurfalı annelerimiz, ablalarımız, teyzelerimiz, abilerimiz her zaman en iyi çiğköfteyi yoğururlar. Şanlıurfalı gençler hep bu tat ile büyüdüler. Coğrafyamızın kendine has kültürel bir özeliğidir. 
 
Şanlıurfa bir gastronomi şehridir. Şanlıurfa’da baharat ayrı bir güzeldir ama isotun yeri başkadır. İsot çiğköftenin olmazsa olmazıdır. İsotsuz ne bir çiğköfte düşünebilir, ne de yapılabilir” dedi.
 
Açıklamaların ardından yoğrulan çiğköfteler programa katılan vatandaşlara ikram edildi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler