Sarımsak Turşusu Tarifi

Sarımsak Turşusu Tarifi

Sarımsak Turşusu Tarifi, "Osmanlı Saray Mutfağında, Yöresel Mutfaklarımız Ve Geleneksel Türk Mutfağında Yapılan, Turşu Tarifleri İştah Açıcılarımızdandır...

Sarımsak Turşusu Tarifi
Sarımsak Turşusu Kullanılan Malzemeler
 
*   Yarım Kilo Sarımsak, 
*   1 Su Bardağı Sirke. 
*   1 Silme Yemek Kaşığı Deniz Tuzu, 
*   1-2 Sap Kereviz Yaprağı, 
*   3-4 Sap Dereotu. 
 
Osmanlı ve Türk mutfağında turşu çok önemliydi. Anadolu mutfağında mevsiminde çeşit çeşit nefis tursular kurulurdu. geleneksel Türk mutfağındaki kıtır kıtır turşu tarifleri'mizden olan Sarımsak Turşusu Yapılış Tarifi;
 
Sarımsakların kabuklarını ayıklayın. Kaynar suda bir dakika bekletin, süzün ve kurulayın. Aralarına kereviz ve dereotu yapraklarını koyarak Sarımsak dişlerini kavanoza yerleştirin. Diğer yandan sirke ve tuzu birkaç dakika kaynatıp soğumaya bırakın. 
 
Sirke ve tuz karışımını soğuduktan sonra Sarımsaklann ustünü örtecek şekilde kavanoza boşaltın. Kuru ve az ışık alan bir yerde bir ay süre ile bekletin. Meze olarak tek başına veya yeşil zeytinin yanında servis yapın, salataları süslemek için kullanın. 
 
Dernschwam’ın verdiği bilgilere göre halkın yediği yemek sınırlı çeşittedir:
Halkın genellikle “Bütün bir yıl yedikleri peynir, ekmek, soğan, sarımsak, turp ve meyvedir. Başlıca yemekleri çorba, bulgur, bezelye, mercimek, taze ve kuru fasulye ve benzeri şeylerdir. Bu yemeklerde bir parça koyun eti bulunur. Sığır etini sevmezler ve yadırgarlar”. Ayrıca, yağsız, tuzsuz ve sirkesiz salata, havuç, pancar hıyar, kabak, karpuz da yiyecekler arasındadır.
 
"Osmanlı Saray Mutfağında, Yöresel Mutfaklarımız Ve Geleneksel Türk Mutfağında Yapılan, Turşu Tarifleri  İştah Açıcılarımızdandır."
 
Sarımsak 24 saat içinde vücudumuza neler yapıyor?
 
Mucizevi besin sarımsak 24 saat içinde vücudumuza neler yapıyor? Sarımsağın faydaları neler? 10 ay suda bekletilen sarımsağın etkileri…
1. saat:
Vücudunuz sarımsağı sindirir ve içindeki besleyici maddeleri emer.
 
4. Saat:
Sarımsağın içinde bulunan ve vücudunuzun emdiği besleyici maddeler vücudunuzdaki kanser hücreleri ve serbest radikallerle mücadele eder.
 
6. Saat:
Metabolizma hızınız artar. Vücudunuzdaki yağlar erimeye başlar ve fazlalık sıvılar vücuttan atılır.
 
7. Saat:
Sarımsağın antibakteriyel faydaları etkisini göstermeye başlar ve kan dolaşımına karışır. Sarımsak vücuttaki bakterilerle savaşmaya başlar.
 
10. Saat:
Sarımsakta bulunan besleyici maddeler oksidasyon oluşma riskini azaltır.
 
24. Saat:
Sarımsağın içindeki besleyici maddeler sayesinde:
 
Kolesterol düşer.
Kalp sorunlarına neden olan damar tıkanıklıkları önlenir.
Tansiyon dengelenir.
Sinir sistemi güçlenir.
Vücuda ağır metallerin girmesi engellenir.
Kemikler ve eklemler güçlenir.
Daha az yorgun hissedilir.
Vücudunuz daha atletik olur.
Sperm sayısını artırır.
Afrodizyaktır; cinsel isteği artırır.
Hücreler sağlığına kavuşur.
Bu süreç boyunca bolca su içmek, sağlıklı şeyler yemek, kolay sindirilebilen besinler, kırmızı et ve mutlaka tüketecekseniz rafine şeker tüketmek çok önemli.
 
6 diş sarımsağı kavurarak tüketin. Peki sarımsak nasıl kavrulur? Sarımsağı tepsiye koyun ve 350 derecede yumuşak kıvama gelene kadar pişirin. 6 diş sarımsağı yedikten sonra vücudunuzda harikalar yaratmasını bekleyin!
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Sarımsak Turşusu Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz

Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler