Aksaray’da Has Lezzetler Yaşatılacak

Aksaray’da Has Lezzetler Yaşatılacak

Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından istihdam odaklı projeler kapsamında unutulmaya yüz tutan...

Aksaray’da Has Lezzetler Yaşatılacak 
Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından istihdam odaklı projeler kapsamında unutulmaya yüz tutan... 
 
Aksaray Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından istihdam odaklı projeler kapsamında unutulmaya yüz tutan yöresel ev yemekleri ve tatlıların yaşatılması için aşçı yardımcılığı kursu gerçekleştirildi. 25 kursiyerin mezun olduğu aşçı yardımcılığı kursu sertifika töreninde Aksaray yemek ve tatlıları tanıtılacaktır.
 
Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından desteklenen proje kapsamında 6 ay boyunca kursiyerlere eğitmenler tarafından eğitimler verildi. Kurslar devam ederken ayrıca kursiyerlerimize meslek öğrenmelerinin yanı sıra günlük 25 TL cep harçlığı ve iş kazası ile genel sağlık sigortası İŞKUR tarafından karşılandı. 
 
Kadim Selçuklu  kültür mirası ve Osmanlı kültür mirasına sahip Aksaray ilinin tanınırlığını artırılması ve mutfağının yaşatılması planlanıyor. Bu doğrultuda 2. bir aşçı yardımcılığı kursu daha açılıyor.
 
Aşçı Yardımcılığı, Gaz Altı Kaynakçılığı, Yüsey Boyama Kursları
Aksaray mutfağına kalifiye elemanları yetiştirip temininde güçlük çekilen meslekler grubunda yer alması nedeni ile otellerin ve restoranların ihtiyacını karşılayacak ayrıca geleneksel yemek kültürüne sahip çıkılacaktır. 
 
6 aylık mesleki yeterlilik kazanan kursiyerlerimiz daha kurslarını tamamlamadan işverenler tarafından istihdam planları gerçekleşti ve kurslar neticesinde istihdamları sağlandı. Aksaray İŞKUR İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü işbirliğinde açılan 896 saatlik aşçı yardımcılığı kursunda 64 saatlik teorik 832 saati pratik olmak üzere 2. Dönem kurslar için İŞKUR'dan müracaatları başladı. 
 
Ayrıca gaz altı kaynakçılığı kursları, yüzey boyama kursları, uygulamalı girişimcilik eğitimi kursları ile aşçı yardımcılığı kursları açılıyor.
Birbirinden başarılı aşçıların maharetlerini sergileyeceği sertifika dağıtım töreninde Aksaray'a has çatlatma, yarmalı yoğurt çorbası, pilav üstü kavurma, belize asude dönderme, kaygana ayran aşı, kesme mantı, çıtlık ve ince elek tatlısı beğeniye sunulacaktır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler