Biber Tatarı Tarifi

Biber Tatarı Tarifi

Geleneksel Türk Mutfağı içerisinde Yöresel Mutfaklarımızdan olan Biber Tatarı Tarifi ; Kuru biberler haşlanarak, sapları ve çekirdekleri ayıklanır. Yağda kızartılır...

Geleneksel Türk Mutfağı içerisinde Yöresel Mutfaklarımızdan Biber Tatarı Tarifi
Biber Tatarı Tarifi Malzemeler: 
 
*      10 Adet Kuru Kale Biberi 
*      2 Adet Patates 
*      1⁄2 Kg. Süzme Yoğurt 
*      2 Diş Sarımsak 
*      Yarım Çay Bardağı Zeytinyağı 
*      1 Çay Kaşığı Tuz 
 
Geleneksel Türk Mutfağı içerisinde Yöresel Mutfaklarımızdan Biber Tatarı Tarifi Hazırlanış :
Kuru biberler haşlanarak, sapları ve çekirdekleri ayıklanır.
Yağda kızartılır. Uygun büyüklükte kesilen patatesler kızartılır. 
Bir çay kaşığı tuz ile 2 diş sarımsak dövülür.
Uygun kıvama getirilmiş süzme yoğurdun içine katılır. 
Kızartılmış biber ve patatesler yoğurdun üzerine döşenir. 
 
Geleneksel Türk Mutfağı içerisinde Yöresel Mutfaklarımızdan Biber Tatarı Tarifi Servis :
Soğuk olarak servis yapılır. 
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Biber Tatarı Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Geleneksel Türk Mutfağında nefis ve lezzetli yemeklerde kullandığımız  Yeşil Biberin Faydaları
Yazın bol bol kullandığımız yeşil biberin faydalarını biliyor musunuz? Bakalım ne faydaları var. C vitamini içeriği ile iyi bir antioksidan besin olan ayrıca yüksek miktarda lif içeriği ile de çok sağlıklı olan yeşil biberi sofralarınızdan eksik etmeyin” diyor Diyetisyen Seçil Kenar ve yeşil biberin faydalarını anlatıyor.
 
Ülkemizde dolmalık, sivri ve çarliston olarak yetişen yeşil biberi yemeklerde ve salatalarda bol bol kullanmak gerekiyor. Yeşil biberin içerisinde bol miktarda C vitamini, beta karoten, A, P, K, B1, B2 ve E vitamini mevcut. A, E ve C vitaminleri içerdiği için antioksidan özelliği yüksek bir sebze olduğu için sağlığımız üzerine çok olumlu etkileri var.
 
*İçeriğinde antioksidan vitaminler olduğu için yaşlanmayı geciktirir, enfeksiyonlara karşı vücudu korur, vücudumuzun temizlenmesinde yardımcıdır.
*Kansere karşı etkilidir.
*Bağışıklık sistemini kuvvetlendirir.
*İçeriğindeki P vitamini atardamar ve toplardamar sağlığı için önemlidir. Damarların yumuşamasına ve kanamaya karşı etkilidir. Kalp ve damar sağlığı için önemlidir. Kalp hastalıklarından korur.
 
*İçeriğinde ki K vitamini kanamaları azaltır.
*İçeriğinde yoğun lif bulunduğu için kabızlığı azaltır.
*Düşük kalori içeriği ile çiğ şeklinde salata ve yemeklere tüketilmesi tokluğu arttırdığı için kilo vermeye yardımcıdır.
 
*İçeriğinde ki A ve C vitamini göz sağlığı için çok faydalıdır.
*Yeşil Biberi Sofranızdan Eksik Etmeyin
*Sabah kahvaltısında yediklerinizin yanına çiğ-hafif ızgara yapılmış şekilde söğüş yeşil biber tüketebilirsiniz.
 
*Domatesin laykopen içeriği de olduğu için menemen, bol biber ve domates ile yapılırsa çok sağlıklı bir yemektir, kahvaltı veya öğle yemeği olarak da tercih edebilirsiniz.
*Az kıyma ve bulgur ile biber dolması yaparsanız hem protein hem karbonhidrat ile yediğiniz yeşil dolmalık biber size çok fayda sağlayacak, dengeli bir öğün tüketmiş olacaksınız.
 
*Salatalara ve yemeklerin içerisine mutlaka 1-2 sivri biber doğrayarak yemek ve salatanın vitamin ve lif değerini artırabilirsiniz.
*Biber kızartması yapmayınız, kızartma yapmak yağın yanmasına sebep olduğu için kanser, diyabet ve kalp hastalıkları riskini artırır.
*Yemeklerinizde biber salçası da kullanmanız sağlık açısından faydalıdır.
*Yeşil biberi tüketirken yine C vitamininden zengin bol limon sıkarak tüketmeye özen gösteriniz.
 
Yeşil Biber Uyarı: 
Gaz, şişkinlik, ülser - gastrit tarzı sağlık problemleriniz varsa biberi çiğ olarak tüketmek yerine, iyice pişmiş olarak tüketiniz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler