Çökelekli Yaprak Sarma Tarifi

Çökelekli Yaprak Sarma Tarifi

Evde çökelek nasıl yapılır? Evinizde doğal malzemeler ile kolayca çökelek yapabilirsiniz.Çökelekli Yaprak Sarma Tarifi ; İlk olarak tavada yağ ile küçük küçük doğranmış taze soğanlar, dereotu, tuz...

Çökelekli Yaprak Sarma Tarifi 
Çökelekli Yaprak Sarma Tarifi Malzemeleri : 
 
*      750 Gr. Bağ Yaprağı 
*      2 Su Bardağı Bulgur 
*      Yarım Demet Dereotu 
*      4 Adet Taze Soğan 
*      200 Gr. Çökelek 
*      Sıvı Yağ 
*      Tuz, Karabiber 
 
Çökelekli Yaprak Sarma Hazırlanış Tarifi :
İlk olarak tavada yağ ile küçük küçük doğranmış taze soğanlar, dereotu, tuz ve karabiber pişirilir. Üzerine bulgur eklenir ve kavrulur. 
 
Onun üzerine çökelek eklenir. Bağ yaprakları haşlanır. Hazırlanan iç ile yapraklar tek tek sarılıp, bir tencereye döşenir. Tenceredeki sarmaların üzerine yağ gezdirilir. 
 
Üzerine 2 su bardağı su eklenerek kısık ateşte 20-25 dakika pişirilir. Piştikten sonra üzeri limon, dereotu ve maydanoz ile süslenir. 
 
Çökelekli Yaprak Sarma Hazırlanış Tarifi  Servisi :
Soğuk ya da ılık olarak servis yapılır. 
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Çökelekli Yaprak Sarma” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Evde çökelek nasıl yapılır?
Evinizde doğal malzemeler ile çökelek yapmaya ne dersiniz? Yapımı çok basit olan çökelek tarifi için sadece ev yoğurduna ya da tutmadığını düşündüğünüz sulu yoğurda ihtiyaç vardır. Peki, çökelek nasıl yapılır? İşte çökelek tarifi...
 
Evde çökelek nasıl yapılır?
Evinizde doğal malzemeler ile kolayca çökelek yapabilirsiniz. Çökeleği isterseniz börek ve poğaçalarınız da kullanın, isterseniz de salatalarınıza ilave edip diyetinize kaldığınız yerden devam edin. Yapımı çok basit olan çökelek tarifi için sadece ev yoğurduna ihtiyacınız vardır. Ayrıca eğer evde yaptığınız yoğurdunuz tutmadı ve sulu olduysa, yoğurdunuzu çökelek yaparak değerlendirebilirsiniz. Peki, çökelek nasıl yapılır? İşte ev yapımı çökelek tarifi...
 
Evde çökelek Kullanilan Malzemeler:
 
-6 kilo ev yapımı yoğurt
-Tuz
-Birkaç damla limon suyu yada limon tuzu
 
Çökelek nasıl yapılır?
-Ocağa aldığınız yoğurt kaynadığında içerisine tuzunu ve limon suyunu ekleyip 2-3 dakika kaynatın ve ocaktan alın.
-Soğumasını bekleyin.
-Soğuduğunda bir süzgeçle fazla suyunu da süzdürerek çökeleği dolaba kaldırın.
-Fazla yaptıysanız derin dondurucuda da saklayabilirsiniz.
-Kahvaltılarda, börek ve poğaçalar da dilediğiniz gibi tüketebilirsiniz.
 
Evde çökelek nasıl yapılır Püf noktası:
Verdiğimiz tarif 6 kilo yoğurda göre ayarlanmıştır. 6 kilo yoğurttan 2 kilo çökelek elde edebilirsiniz. Eğer yoğurdunuz çok kıvamlı ise mutlaka sulandırmayı ihmal etmeyin. Çünkü yoğurt kıvamı çökeleğinizin lezzetini etkileyecektir.
Afiyet olsun.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Kemal Özdemir
    10/5/2018

    Müthiş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler