Bulgur Pilavı Tarifi

Bulgur Pilavı Tarifi

Kabuklarının kolay soyulması için çizilmiş kestaneleri biraz kaynar suda haşlayın ya da kızgın yağa...

Bulgur Pilavı Tarifi
5 kişilik
 
Bulgur Pilavı Tarifinin Malzemeleri:
 
*   250 gr kestane (çizilmiş)
*   50 gr. Kuş üzümü (1/4 su bardağı)
*   1 lt. et suyu (4 su bardağı)
*   400 gr. bulgur ( ayıklanıp yıkamış (2 su bardağı)
*   200 gr. Soğan (ince kıyılmış) (2 orta boy)
*   tuz
*   150 gr. tereyağı ( 10 çorba kş.)
*   1 çay kş. tarçın
 
Bulgur Pilavı "nin Yapılış Tarifi
Kabuklarının kolay soyulması için çizilmiş kestaneleri biraz kaynar suda haşlayın ya da kızgın yağa atıp yarıkları açılıncaya kadar kızartın ve süzdürerek çıkarın. Kabuklarını ve iç zarlarını soyarak temizleyin, irilerini ikiye ya da üçe bölün.
 
Kuş üzümlerini bir tel süzgecin içine koyup, sertçe ovalayarak saplarının ayrılmasını sağlayın. Yıkayıp süzdürün ve soğuk suya koyup biraz şişmeye bırakın.
 
Et suyun u tencerede bir taşım kaynatın. Kaynayınca bulguru ve soğanı ekleyin. Kuş üzümünü, kestaneleri ve tu unu katın. Ateşi kısın ve bulgur suyunu ekip yumuşaymcaya kadar yaklaşık 15 dakika pişirin.
 
Bir tavada tereyağını eritin. Yağ kızınca bulgur un üzerine boşaltıp kısık ateşte 5 dakika daha pişirin ve ateşten alın.
 
Pişen pilavı tahta bir kaşıkla ezmemeye özen göstererek karıştırın. Sahanlara boşaltıp, üzerine tarçını serpin ve yanında yoğurt ile servis yapın.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Miray Koray
    9/24/2018

    Bulgur pilavını çok severim bu tarifin tadı ayrı güzel olmuş teşekkürler

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler