Ege’nin Rüzgârıyla Yakınlaşıyoruz

Ege’nin Rüzgârıyla Yakınlaşıyoruz

Çeşme Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Sakız Adası Kiralık Odalar ile Pansiyonlar Birliği’nin 6 yıl önce...

Ege’nin Rüzgârıyla Yakınlaşıyoruz
Çeşme Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Sakız Adası Kiralık Odalar ile Pansiyonlar Birliği’nin 6 yıl önce başlattığı ‘Kardeşleşme Projesi’nin, bu yıl Yunanistan’ın Sakız Adası’nda yapılan ikinci ayağında barış ve kardeşlik mesajları verildi.
Çeşme Esnaf ve Sanatkârlar Odası ve Sakız Adası Kiralık Odalar ile Pansiyonlar Birliği’nin 6 yıl önce başlattığı ‘Kardeşleşme Projesi’nin, bu yıl Yunanistan’ın Sakız Adası’nda yapılan ikinci ayağında barış ve kardeşlik mesajları verildi. İmzalanan protokolle her iki komşu arasındaki turizm ve ticaret alanındaki ilişkiler 6 yıldır artan bir ivmeyle devam etti. 
Barış mesajları
Geçen ay odanın davetlisi olarak ilçeye ziyarette bulunan Sakız heyetinin ardından, Çeşme’den bir heyet de Sakız Adası’na giderek ‘Kardeşleşme Projesi’ kapsamında barış ve kardeşliğin pekişmesi için bir adım attı. Sakız Adası Kiralık Odalar ve Pansiyoncular Birliği Başkanı Dimitris Kytirilakis, “Burada hep beraber 6 yıldır yoldaşlık ediyoruz. Bu süreçte turizm ve kültürel anlamda birçok etkinlik gerçekleştirdik. Bizler şanslı insanlarız. Çünkü, Ege’nin rüzgârı bizleri daha da birbirimize yakınlaştırıyor” dedi. 
Çeşme Esnaf ve Sanatkârlar Odası Başkanı Osman Köfüncü de, “Tüm dünyada bir kriz yaşanırken, bu sıcak denizde, bu güzel güneş altında iki ülke adına her attığımız adımın ‘barış’, her attığımız adımın ‘huzur’ olmasını diliyorum, her atılan adımın ‘mutluluk’ getirmesini diliyorum” diye konuştu.
Köfüncü, yeni projeleri arasında ‘Genç Aşçılar Buluşuyor’ adı altında iki ülkenin gastronomi eğitimi veren okul öğrencilerini buluşturmak olduğunu da sözlerine ekledi. Sakız Adası Belediye Başkan Yardımcısı Tzotis Apostolos da “Hepimiz barışa doğru koşuyoruz” ifadelerini kullandı. 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler