Halep'te 'Soçi Restoran' Açıldı

Halep'te 'Soçi Restoran' Açıldı

Suriye'nin Halep kentinde Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'nden umutlu bir esnaf, açtığı restoranın ismini...

Halep'te 'Soçi Restoran' Açıldı
Suriye'nin Halep kentinde Suriye Ulusal Diyalog Kongresi'nden umutlu bir esnaf, açtığı restoranın ismini bu kongrenin yapıldığı kente gönderme yaparak Soçi koydu.
 
Halep’te, Suriye Ulusal Diyalog Kongresi’nin gerçekleştiği “Soçi” kentinin adını taşıyan bir restoran açıldı. 
Restoranın sahibi Emced, bu ismi koyma fikrinin iyimserlikten doğduğunu söyleyerek “Suriye halkı için iyi bir başlangıç olmasını umut ederek, diyalog yoluyla çözüm bulmak ve Şam’da ya da Halep’te buluşmak için restoranın adını Soçi koydum” dedi.
 
Müşteriler, restoran sahibine katıldıklarını ifade ederek, Soçi konferansının Suriye barışı için en nitelikli yolu açtığını söyledi.
Müşterilerden Menirva, “İsmi beni umutlandırıyor. Umarım bu süreç Astana ve Cenevre konferanslarından daha iyi bir noktaya gider” ifadelerini kullandı.
 
Suriye Ulusal Diyalog Kongresi 28–30 Ocak’ta, Suriye’nin birçok politik kanadının yer aldığı bin 600 delegeyle, Rusya’nın Soçi kentinde gerçekleşti.
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler