İstanbul Arıcılık ve Arı Ürünleri Festivali yarın başlayacak

İstanbul Arıcılık ve Arı Ürünleri Festivali yarın başlayacak

Festival Komisyonu Başkanı Sezer:- "Festivalin açılışında Türkiye'nin dört bir yanında gelen balları...

İstanbul Arıcılık ve Arı Ürünleri Festivali yarın başlayacak
Festival Komisyonu Başkanı Sezer:- "Festivalin açılışında Türkiye'nin dört bir yanında gelen balları Zeytin Dalı Operasyonu'na katılan askerlerimize göndereceğiz"
 
Dünyanın önde gelen arıcılık ve bal etkinliklerinden olan Hayvancılık Ve Su Ürünlerinde İstanbul Arıcılık ve Arı Ürünleri Festivali yarın Yenikapı Avrasya Gösteri ve Sanat Merkezi'nde kapılarını ziyaretçilerine açacak.
 
Festival Komisyonu Başkanı Yalçın Sezer, yaptığı yazılı açıklamada, İstanbul Bal Üreticileri Birliği'nce bu yıl 7'ncisi düzenlenen fuarda sektörün tüm paydaşlarının bir araya geleceğini bildirdi.
 
İstanbul Arıcılık ve Arı Ürünleri Festivali'nin dünyanın en büyük ve Türkiye'nin ilk arıcılık festivali olma özelliği taşıdığını aktaran Sezer, etkinlikte üreticilerin, imalatçıların, yetiştiricilerin, tüketicilerin ve sanayicilerin buluşacağını kaydetti.
 
Sezer, festivalde sadece balın değil arıların da görülebileceğini belirterek, ayrıca arı besinlerindeki yeni modellerin, arıların sağlığını koruma adına yapılan premiks ürünlerin tanıtılacağını bildirdi.
 
Festivalde sektörün başarılı Ar-Ge çalışmaları sonucu ortaya çıkardıkları ürünlerin de yakından görülebileceğini aktaran Sezer, ayrıca Türkiye'nin dört bir yanından gelen balalrın tadına bakılabileceğini vurguladı.
 
Sezer, arıcılıkta kullanılan yeni ürünlerin ve ekipmanların tanıtımının yapılacağı festivale, Yunanistan, Bulgaristan, İran, Irak ve Azerbaycan gibi 15 civarında ülkeden çok sayıda ziyaretçi beklediklerini aktardı.
 
Festivale geçen yıl 13 bin kişinin katıldığını anımsatan Sezer, bu yıl daha yüksek katılım beklediklerini bildirdi.
 
- "Markalaşmanın önemi konusunda eğitim verilecek"
Sezer, girişlerin ücretsiz olduğu festivalde sektördeki tüm bireylerin kalkınması ve bilgi birikiminin artması için çeşitliği eğitimler de verileceğini belirtti.
 
Markalaşmadan ürün pazarlamaya, ana arı yetiştirmeden polinasyoma ve ülkesel arıcılık eğitim çalışmalarına kadar bir çok eğitim etkinliğinin festival kapsamında düzenleneceğini aktaran Sezer, etkinliğin 28 Ocak'ta sona ereceğini bildirdi.
 
Sezer, yarın etkinliğin açılışında Türkiye'nin dört bir yanından gelen balları kamyoneye yükleyerek Zeytin Dalı Operasyonuna katılan askerlere göndereceklerini kaydetti.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler