Çankırı'nın Meşhur 'Yumurta Tatlısı'na Coğrafi İşaret Verildi

Çankırı'nın Meşhur 'Yumurta Tatlısı'na Coğrafi İşaret Verildi

Türk Patent ve Marka Kurumu'na başvuruda bulunan Çankırı Belediyesi, yumurta tatlısının yapılışı ve...

Çankırı'nın Meşhur 'Yumurta Tatlısı'na Coğrafi İşaret Verildi
ÇANKIRI'nın yöresel mutfağında önemli bir yere sahip olan 'yumurta tatlısı' kentin ilk coğrafi işareti olarak tescillendi.
 
Türk Patent ve Marka Kurumu'na başvuruda bulunan Çankırı Belediyesi, yumurta tatlısının yapılışı ve kullanılan malzemelerdeki ayırt edici özellikler açısından farklılığı öne çıkarılıp, tescil edilmesini istedi. 15 Eylül 2017 tarihinde ilana çıkan başvuruyla ilgili, üç aylık sürecin ardından 15 Aralık 2017 tarihinde karar verildi. Kararda, yumurta tatlısının Çankırı yöresine ait olduğu tescillendi.
 
Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç, belediye olarak kentin somut ve somut olmayan kültür mirasına sahip çıktıklarını belirterek, "Yumurta tatlısı ile başlayan Çankırı'nın yöresel ürünlerinin coğrafi işaretle tescillenme çalışmaları için yoka (ince) ekmek, sarımsaklı et, kaya tuzu, Küpecik peyniri gibi ürünlere de başvurumuz yapıldı. 
 
Bu çalışmalar kentteki tarihi dokuda ve kültürel alanda yaptığımız ve Çankırı'yı marka şehir yapma çalışmalarımızın önemli adımlarından biridir" diye konuştu. Yumurta tatlısının coğrafi işaret tescilinin ardından sadece evde yapılan bir ürün olmaktan çıkıp, belirli standartlarda üretilerek pazarlanması hedefleniyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler