Selva Tor; İmamoğlu Neden Türk Mutfağı Demedi?

Tor, kendisinin ve ailesinin Türk mutfağına ait lezzetlerle büyüdüğünü ifade etti. Tor, programda bu lezzetlere yeterince yer verilmediğini söyledi. "Ailemde Kafkas..

 

Selva Tor; İmamoğlu Neden Türk Mutfağı Demedi?Türk Aşçı Haberleri: Selva Tor'dan İmamoğlu'na Sert Eleştiri: 'Türk Mutfağına Yer Verilmedi'
 
Selva Tor, İmamoğlu'nun Yemek Programını Eleştirdi...
 
Finansal Güvenlik Uzmanı Selva Tor, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun YouTube kanalında yayımlanan Ayhan Sicimoğlu'nun yemek programını sert bir dille eleştirdi. Tor, Sicimoğlu'nun programında "Türk mutfağı" ifadesine hiç yer vermediğini belirterek İmamoğlu'na seslendi.
 
Sosyal Medyadan Tepki
Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan eleştiride Selva Tor, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Ekrem İmamoğlu’nun YouTube kanalında paylaşılan “Ayhan Sicimoğlu ile İstanbul Lezzetleri” adlı programa ilişkin eleştirilerini dile getirdi. Tor, programın kamu bütçesiyle finanse edildiğini belirterek, "Bu yapımla vermek istediğiniz mesajı anlamakta zorluk çekmedik. O nedenle tepki veriyoruz, o nedenle itiraz ediyoruz," ifadelerini kullandı.
 
Türk Mutfağına Vurgu
İstanbul’da doğup büyüyen ve şehrin yemek kültürüne hakim olduğunu belirten Tor, kendisinin ve ailesinin Türk mutfağına ait lezzetlerle büyüdüğünü ifade etti. Tor, programda bu lezzetlere yeterince yer verilmediğini söyledi. "Ailemde Kafkas, Türkistan ve Girit mutfağından esintiler var. Annem Girit'ten göçmüş babaannemden enginarı iç baklalı yapmayı öğrenmiş. Bu tarif Rum değil, Türk tarifidir," diyerek Türk mutfağının önemine dikkat çekti.
 
Selva Tor; İmamoğlu Neden Türk Mutfağı Demedi?'Türk Mutfağı'na Yer Verilmedi'
Ayhan Sicimoğlu'nun programında Türk mutfağının yeterince temsil edilmediğini savunan Tor, "Sorun, Ayhan Bey’in İstanbul mutfağı Lezzetleri programında bir defa bile 'Türk Mutfağı' ifadesini kullanmaması," dedi. Tor, İstanbul'un 1500 yıldır Türklerin var olduğu bir şehir olduğunu ve bu gerçeğin göz ardı edilmemesi gerektiğini vurguladı.
 
İmamoğlu'na Çağrı
Selva Tor, İmamoğlu'na yönelik çağrısında, "Benim tavsiyem, derhal bu yayını kaldırıp, yerine, kendi cebinizden masrafını karşıladığınız İstanbul’un lezzetlerinin yeniden ve eksiksiz olarak, Türk Mutfağı imgesi ve adı altında yapımını üstlenmenizdir," dedi. İstanbul’un Türk kültürel ve tarihi mirasının korunması gerektiğini belirten Tor, "İstanbul’un egemenliği Türk milletinin kültürel, tarihi ve kıymetli izi ile daim olacaktır. Ebediyete kadar, Ne mutlu Türküm diyene," ifadelerini kullandı.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, Selva Tor'un İmamoğlu'na yönelik eleştirileri ile birlikte zengin ve köklü Türk mutfağının önemine olan vurgusunu sizlerle paylaştık. Gastronomi dünyasındaki gelişmeleri takip etmeye devam edeceğiz.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler