Hazır Yufkayla Yapılan Efsanevi Ispanaklı Börek Tarifi

Hazır Yufkayla Yapılan Efsanevi Ispanaklı Börek Tarifi

Hazır yufkayla yapılan ıspanaklı börek, hem sağlık hem de lezzet açısından tercih edilen atıştırmalıklar arasında yer alıyor. Bu yöntem, mutfakta geçirilen süreyi lezzetle taçlandır..

 
Mutfakların Yeni Gözdesi: Hazır Yufkayla Yapılan Efsanevi Ispanaklı Börek Tarifi
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri Web Sitesi'nden bir yenilik daha! Eğer evde kolay ve hızlı bir şekilde hazırlayabileceğiniz, damakları şenlendirecek bir tarif arıyorsanız, işte sizlere şeflerin bile sıkı sıkıya sakladığı hazır yufkadan yapılan ve en meşhur börek tariflerinden ıspanaklı börek tarifimiz. Bu tarif, mutfakta az zaman geçirip maksimum lezzet almak isteyenler için ideal.
 
Hazır yufkayla yapılan ıspanaklı börek, hem sağlık hem de lezzet açısından tercih edilen atıştırmalıklar arasında yer alıyor. Bu yöntem, mutfakta geçirilen süreyi lezzetle taçlandırmak isteyenler için birebir. En sevilen hamur işi tariflerinden Ispanaklı börek, her daim mutfakların vazgeçilmezi olmayı başarıyor. Hazır yufka kullanarak evde nasıl leziz ıspanaklı börekler yapabileceğinizi adım adım açıklıyoruz.
 
Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek İçin Malzemeler
 
* 1 adet yumurta sarısı
* 5 adet hazır yufka
 
Sos İçin;
 
* 1 su bardağı yoğurt
* Yarım çay bardağı su
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
* 2 adet yumurta
 
İç Harç İçin;
 
* 1 adet soğan
* Yarım çay bardağı zeytinyağı
* 500 gram ıspanak
* 1 çay kaşığı karabiber
* 1 çay kaşığı tuz
 
Üzeri İçin;
 
* 1 tatlı kaşığı çörek otu
 
Hazır Yufkadan Ispanaklı Börek Yapılışı
 
Soğanları küp şeklinde doğrayıp, zeytinyağında kavurun. Yıkanmış ve doğranmış ıspanakları ekleyip baharatlarla birlikte kavurun. Bir kenara aldığınız harcın üzerine, bir kapta karıştırdığınız yoğurt, su, zeytinyağı ve yumurtayı ekleyin.
 
Yağlanmış tepsiye bir yufka serdikten sonra sosu ve ıspanaklı harcı ekleyin. Bu işlemi tüm yufkalar için tekrar edin. En üste kalan sosu döküp yumurta sarısını sürdükten sonra çörek otu serpin ve 180 derece önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30 dakika pişirin.
 
Hazır yufkadan yapılan bu ıspanaklı börek tarifi ile mutfakta geçireceğiniz zamanı keyifli bir lezzet yolculuğuna dönüştürün. Sevdiklerinizle bu enfes lezzeti paylaşarak onları da mutlu edin. Deneyimleyin, memnun kalacaksınız!
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri Web Sitesi'nde sunulan bu tarif ile mutfakta lezzetli anlar sizleri bekliyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler