Evde Yumuşacık Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?

Evde Yumuşacık Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?

Özellikle en iyi patlıcan yemeklerinden sıcak yaz günlerinde tercih edilen bu lezzet, mutfakta yeni olanlar bile tarafından kolaylıkla hazırlana bilir. İşte patlıcan kebabı..

 
Yaz Sofralarının Yıldızı: Evde Yumuşacık Patlıcan Kebabı Nasıl Yapılır?
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri web sitesinden bir yemek tarifi: Türk mutfağının dünya çapında sevilen zenginliklerinden biri de, en iyi Kebab tariflerinden hem sağlık dolu hem de tatmin edici bir seçenek olan patlıcan kebabı.
 
Özellikle en iyi patlıcan yemeklerinden sıcak yaz günlerinde tercih edilen bu lezzet, mutfakta yeni olanlar bile tarafından kolaylıkla hazırlanabilir. İşte patlıcan kebabı yapmak için bilmeniz gerekenler...
 
Lezzetiyle Büyüleyen: Patlıcan Kebabı Tarifi
Bu özel yemeğin sırrı, kullanılan malzemelerin kalitesi ve doğru adımlarla hazırlanmasında yatıyor. İşte, adım adım patlıcan kebabı yapımı için gerekenler ve yapılışı:
 
Malzemeler:
 
* 3 adet orta boy patlıcan
* 400 gram kıyma (dana veya kuzu tercihe bağlı)
* 1 orta boy soğan, ince doğranmış
* 1,5 yemek kaşığı ince galeta unu
* 2 diş sarımsak, ezilmiş
* Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
* 1,5 yemek kaşığı domates salçası
* 1,5 yemek kaşığı biber salçası
* 1 çay kaşığı öğütülmüş karabiber
* 1 çay kaşığı pul biber
* Gerekli miktarda tuz
* Bir miktar zeytinyağı
 
Yapılışı:
 
Kıymayı, ince doğranmış soğan, ezilmiş sarımsak, galeta unu, ince kıyılmış maydanoz, karabiber ve tuz ile iyice yoğurun. Bu karışımdan orta büyüklükte köfteler şekillendirin. Köfteleri, biraz dinlendirmek için buzdolabında bekletin.
 
Patlıcanları alacalı soyun ve dilimleyin. Dilimleri hafif tuzlu suda bir süre bekletin, sonra suyunu süzüp kurulayın. Fırını 180 dereceye ayarlayın. Patlıcan dilimlerine zeytinyağı sürüp, köftelerle birlikte fırın tepsisine dizin.
 
Domates ve biber salçasını bir kasede su, tuz ve biraz zeytinyağı ile karıştırarak sos haline getirin. Patlıcan ve köfteleri tepsiden çıkarıp, birer dilim patlıcan ve bir köfte şeklinde dizin. Üzerlerine hazırladığınız sosu dökün. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 30-40 dakika pişirin.
 
Hazır olan patlıcan kebabını, isteğe bağlı olarak maydanoz ve nane ile süsleyerek servis edin.
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri web sitesi yemek arşivinden alınmıştır. Bu basit ve lezzetli tarif ile yaz sofralarınızı renklendirin ve sevdiklerinizi mutlu edin. Afiyet olsun!


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler