Kahramanmaraş'ın Gururu: Leziz Sömelek Köfte

Kahramanmaraş'ın Gururu: Leziz Sömelek Köfte

Sömelek Köfte, bölgenin zengin mutfağının bir yansıması olarak, bulgur, kıyma, irmik ve özel baharatların bir araya gelmesiyle hazırlanır. Kaynar suda pişirildikten sonra, salçalı..

 
Kahramanmaraş'ın Gururu: Leziz Sömelek Köfte Nasıl Yapılır?
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri web sitesi sunar: en beğenilen yöresel mutfaklarımızdan Kahramanmaraş'ın damak çatlatan geleneksel lezzeti, Sömelek Köfte'nin sırları bu tarifte! Hem görsel hem de lezzet açısından sofralarınıza şenlik getirecek bu köfte, evde kolayca hazırlanabilen, doyurucu ve lezzetli bir seçenektir.
 
Sömelek Köfte, bölgenin zengin mutfağının bir yansıması olarak, bulgur, kıyma, irmik ve özel baharatların bir araya gelmesiyle hazırlanır. Kaynar suda pişirildikten sonra, salçalı sos eşliğinde sunulur ve üzerine sarımsaklı yoğurt ile biberli yağ dökülerek servis edilir. Bu lezzetli köfteyi hazırlarken bilmeniz gereken bazı önemli püf noktaları vardır.
 
En İyi Köfte Tariflerinden Sömelek Köfte İçin Gerekli Malzemeler:
 
* 1 su bardağı ince bulgur (çiğ köftelik)
* 1/3 çay bardağı irmik
* 250 gram yağsız kıyma
* 1 tatlı kaşığı pul biber
* 1 su bardağı ılık su
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı karabiber
 
En Sevilen yöresel lezzetlerden Sömelek Köfte Sosu İçin Malzemeler:
 
* 2 yemek kaşığı tereyağı
* 1 yemek kaşığı zeytinyağı
* 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
* 1 çay kaşığı kuru nane
* 1 çay kaşığı pul biber
 
Sömelek Köfte Üzeri için:
 
* 1 su bardağı çırpılmış yoğurt
 
Sömelek Köfte Yapılışı:
 
Çiğ köftelik bulgur ve ılık suyu geniş bir kapta karıştırın, 5 dakika bekletin ve bulgurların şişmesini sağlayın. İrmik, kıyma, tuz, pul biber ve karabiberi ekleyin. Malzemeler iyice karışıp, macun kıvamına gelene kadar yoğurun. Hazırladığınız harçtan serçe parmağı kalınlığında köfteler şekillendirin.
 
Kaynayan suda köfteleri 5-6 dakika pişirin. Pişen köfteleri suyun içinden alın. Bir tavada tereyağı ve zeytinyağını ısıtın, pul biber, toz kırmızı biber ve kuru naneyi ekleyin. Köfteleri bu sosta hafifçe çevirin ve ocaktan alın.
 
Servis tabağına aldığınız köftelerin üzerine çırpılmış yoğurt ve sosundan gezdirin.
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri web sitesi aracılığıyla sunulan bu tarif ile Sömelek Köfte, her sofranın yıldızı olmaya aday. Kahramanmaraş'ın bu geleneksel lezzetini evde deneyerek, sevdiklerinize unutulmaz bir lezzet şöleni sunun. Afiyet olsun!


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler