Üniversite ve Liselere Lokmacı Baba Kitabı Gönderildi

Üniversite ve Liselere Lokmacı Baba Kitabı Gönderildi

Dünya Türk Mutfağı Miras Listesi’nde yer almakta olan değerli Sanatçı Sayın Niyazi Dumlu’nun yazmış olduğu “Lokmacı Baba” kitabı, Türkiye’de Aşçılık ve..

 
Üniversite ve Liselere Lokmacı Baba Kitabı Gönderildi...Üniversite ve Liselere Lokmacı Baba Kitabı Gönderildi...
 
Dünya Türk Mutfağı Miras Listesi’nde yer almakta olan değerli Sanatçı Sayın Niyazi Dumlu’nun yazmış olduğu “Lokmacı Baba” kitabı, Türkiye’de Aşçılık ve Mutfak Sanatları alanında eğitim veren 17 farklı eğitim-öğretim kurumuna gönderildi. 
 
Kitapla birlikte, kitabın detaylı analizlerinin yer aldığı rapora ulaşılmasını sağlayan QR kodu ve Kurucu Başkanımız Sayın Tolgahan Gülyiyen’in kaleme aldığı mektup da gönderilmiştir.
 
Sayın Tolgahan Gülyiyen, eğitim kurumlarına İngilizce ve Türkçe olarak gönderdiği mektubunda ise şu ifadelere yer verdi:
“İlgili Makamlara,
 
Dünya Türk Mutfağı Miras Listesi’nde yer alan Sayın Niyazi Dumlu’nun Lokmacı Baba isimli eserini eğitim kurumunuzda öğrenim görmekte olan öğrencilerinize okutmanızı tavsiye ediyoruz. Ayrıca bu eserin kişisel gelişim, zorluklarla mücadele ve başarı gibi konuları ilgilendirebilecek alanlarda kaynak ders kitabı olarak kullanılabileceğini bünyenizde görevli olan öğretmenlere ve akademisyenlere iletmenizi rica ederim. 
 
Bazı akademisyenlerin ders kaynağı olarak yeni dikkatini çekmeyi başarmış olan bu eserin bir kopyasını sizlere gönderiyoruz. Eserin yazarı değerli sanatçı Sayın Niyazi Dumlu, "Lokmacı Baba" kitabının bir kopyasını eğitim kurumlarınızın kütüphanelerine ücretsiz olarak bağışlamıştır.
 
1 Şubat 2022 tarihinde yayımladığımız detaylı rapora, bu mektupta yer alan QR kod ve ek dosyaların bağlantılarını takip ederek ulaşabilirsiniz. Raporda, kitap hakkındaki analizler, şerh düşülen hususlar, öneriler ve sonuç değerlendirmeleri detaylı bir şekilde yer almaktadır.
 
Gerekli incelemelerden sonra bu eserin kaydının yapılarak kütüphanelerinizde yer almasının temin edilmesini rica ederim.
 
Saygılarımla”
Tolgahan Gülyiyen
TMDH-WTCA Kurucu Başkan
 
Değerli İlim ve irfan MekteplerininDeğerli Sanatçı Niyazi Dumlu kitabıyla birlikte gönderdiği kartta yer alan mesajında şunları paylaşmıştır:
 
“Değerli İlim ve irfan Mekteplerinin ilgisine,
 
Yoğun emek ve uzun yıllarımın bir özeti olan "Lokmacı Baba" kitabım, Dünya Türk Mutfağı Miras Listesinde yer almanın gururunu taşımaktadır. Bu vesileyle, eserin sizlere ulaştırılmasında katkısı bulunan ve beni onurlandıran Dünya Türk Mutfağı Akademisi Başkanı Sayın Tolgahan Gülyiyen'e teşekkür etmek istiyorum. Kitabı inceledikten sonra kıymetli düşüncelerinizi yazılı ya da görsel olarak benimle paylaşmanızdan büyük bir onur ve memnuniyet duyacağımı belirtmek isterim.
 
Saygı ve Sevgilerimle”
 
-Niyazi Dumlu (Lokmacı Baba)
Eserin gönderilmiş olduğu eğitim kurumları alfebetik sıraya göre şöyledir: 
 
• Abant İzzet Baysal Üniversitesi - Gastronomi ve Mutfak Sanatları
• Adnan Menderes Üniversitesi Didim Meslek Yüksekokulu
• Afyon Kocatepe Üniversitesi - Gastronomi ve Mutfak Sanatları
• Akdeniz Üniversitesi
• Atatürk Üniversitesi – Gastronomi ve Mutfak Sanatları
• Aydın Üniversitesi / Gastronomi Bölümü
• Bolu/Mengen - Opet Mengen Pazarköy Cezmi Bilgin Aşçılık Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
• Eresin Otelcilik Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
• Gaziantep Üniversitesi
• Gelişim Üniversitesi
• Hacı Bektaş Veli Üniversitesi
• Istanbul Medeniyet Üniversitesi
• Kapadokya Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları
• Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi
• Türsab Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi
• Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi – Gastronomi ve Mutfak Sanatları
• 18 Mart Üniversitesi
 
Kamuoyuna Saygıyla Duyurulur
Türk Mutfağı Hareketi
 
Değerli İlim ve irfan Mekteplerinin
 
Değerli İlim ve irfan Mekteplerinin


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler