• Uşak Üniversitesinde Çölyak Hastalarına Glutensiz Yemek

    Uşak Üniversitesinde Çölyak Hastalarına Glutensiz Yemek

  • Uşak Üniversitesinde Çölyak Hastalarına Glutensiz Yemek

    Uşak Üniversitesinde Çölyak Hastalarına Glutensiz Yemek


Uşak Üniversitesinde Çölyak Hastalarına Glutensiz Yemek

Çölyak hastaları, gluten içeren besinlerden uzak durmaları gerektiği için beslenmeleri konusunda özen göstermeleri gerekmektedir. Bu nedenle, üniversitemizde çölyak..

 
Uşak Üniversitesinde Çölyak Hastalarına Glutensiz Yemek...
 
Uşak Üniversitesi, çölyak hastası öğrenciler ve personelinin güvenle beslenebilmeleri için yemekhane menülerini gözden geçirdi ve özel diyet ihtiyaçlarına uygun seçenekler ekledi.
 
Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ekrem Savaş, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Çölyak hastalığı, gluten içeren besinlerin tüketiminden sonra bağışıklık sisteminin tepki vermesi sonucu ortaya çıkan bir durumdur. Bu hastalık, bağırsaklarda hasara yol açarak çeşitli sağlık sorunlarına neden olabilir. 
 
Çölyak hastaları, gluten içeren besinlerden uzak durmaları gerektiği için beslenmeleri konusunda özen göstermeleri gerekmektedir. Bu nedenle, üniversitemizde çölyak hastası öğrencilerimiz ve personelimizin güvenle beslenebilmeleri için yemekhane menülerimizi gözden geçirdik ve özel diyet ihtiyaçlarına uygun seçenekler ekledik.” dedi.
 
Rektör Savaş, yeni menüde çeşitli glutensiz tahıllar, taze meyve-sebzeler, baklagiller ve diğer protein kaynaklarının yer aldığını belirterek, “Günde 2 öğün olarak hem öğlen hem de akşam bu menümüz olacak. 
 
Çölyaklı öğrencilerimiz ve personelimiz, günlük yemeklerini rahatlıkla seçebilir ve beslenme ihtiyaçlarına uygun bir şekilde beslenebilirler. Bu adım, kampüs yaşamını daha kapsayıcı ve erişilebilir hale getirmeyi hedefliyor.” ifadelerini kullandı.
 
Yeni menüde yer alan bazı glutensiz menü ve glutensiz yemekler şunlardır:
 
* Mısır çorbası
* Bulgur pilavı
* Mercimek köftesi
* Baklagil yemeği
* Glutensiz makarna
* Salata
* Meyve
 
Uşak Üniversitesi, bu adımı ile Türkiye’deki üniversiteler arasında bir ilki gerçekleştirmiş oldu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler