Busmek Yeni Türk Mutfağı Şefleri Yetiştirecek

Busmek Yeni Türk Mutfağı Şefleri Yetiştirecek

Bursa’da hizmetleriyle adeta bir halk üniversitesine dönüşen Busmek, anaokulundan başlayan hayat boyu öğrenme felsefesi ile toplumun tüm kesimlerini kucaklamayı...

 
BUSMEK (Büyükşehir Belediyesi Sanat ve Meslek Eğitimi Kursları), mutfaktaki yeteneklerini geliştirmek ve yeni lezzetler keşfetmek isteyenleri, aşçılık mesleği ve pastacılık atölyeleri ile buluşturuyor. Yenilenen mutfağıyla Yeni Karaman Kurs Merkezi’nde 30 Ekim-5 Kasım arasında yapılacak atölye çalışmalarına kayıtlar başladı.
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri olarak kaynağından edinmiş olduğumuz bilgilere göre;
 
Bursa’da hizmetleriyle adeta bir halk üniversitesine dönüşen BUSMEK, anaokulundan başlayarak hayat boyu öğrenme felsefesi ile toplumun tüm kesimlerini kucaklamayı sürdürüyor. Büyükşehir Belediyesi’nin 2006'da beş kurs merkezinde ücretsiz sanat ve aşçılık eğitimleri kurslarıyla eğitim yolculuğuna başlattığı BUSMEK, bugün 13 ilçedeki 25 farklı mekânda 541 farklı branşta yılda yaklaşık 18 bin kursiyerin eğitim aldığı dev bir kuruma dönüştü. 
 
Planlı eğitimlerin yanında düzenlendiği atölye çalışmalarıyla da vatandaşlara yeni ufuklar açan BUSMEK, yoğun ilgi gören yemek ve pasta alanlarındaki branşların eğitiminin verildiği Yeni Karaman Kurs Merkezi’nin mutfağını baştan yeniledi. Daha profesyonel hale gelen mutfaktaki eğitim çalışmalarının daha fazla kişiye ulaşması için rutin eğitim çalışmalarının yanında atölye çalışmaları da düzenleniyor.
 
Çevrimiçi veya yüz yüze...
Aşçılık ve pastacılık alanında 30 Ekim - 5 Kasım arasında Yeni Karaman Mesleki Eğitim Merkezi’nde 1 gün boyunca 09.00-16.00 saatleri arasında verilecek eğitimlerin aşçılık bölümünde katılımcılar pizza yapımı, Gaziantep mutfağı, taze makarna yapımı, Bursa mutfağı, suşi yapımı, zeytinyağlılar ve mezeler ile sokak lezzetlerini yaparak öğrenecek. 
 
Atölyelerin pastacılık bölümünde ise, yaş pasta yapımı, sütlü tatlılar, Fransız tatlılar, çikolata butiği, popüler kurabiyeler, anne çocuk waffle-pancake yapımı (10-15 yaş) ve cupcake-muffin (10-15 yaş) eğitimleri verilecek. Atölye çalışmalarına katılmak için ön başvurular busmek.bursa.bel.tr adresinden çevrimiçi olarak veya Yeni Karaman Mesleki Eğitim Merkezi’nden yüz yüze yapılabilecek.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler