Dünyada En Çok Yemek Yiyen Ülkeler Hangileridir?

Dünyada En Çok Yemek Yiyen Ülkeler Hangileridir?

Hangi Ülke Nüfüsü Kişi Başı En Fazla Yemek Tüketmektedirler? Kişisel Olarak Yemek Tüketimi 'nde Kaç Kalori Tüketilmektedir? Dünyada en çok yemek yiyen ülkeler hakkında kesin bir..

 
Dünyada En Çok Yemek Yiyen Ülkeler Hangileridir? Hangi Ülke Nüfüsü Kişi Başı En Fazla Yemek Tüketmektedirler? Kişisel Olarak Yemek Tüketiminde Kaç Kalori Tüketilmektedir? 
 
Dünyada en çok yemek yiyen ülkeler hakkında kesin bir sıralama olmasa da bazı ülkelerin genel olarak yemek tüketimi daha fazladır. Bu ülkeler arasında Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya ve bazı Avrupa ülkeleri öne çıkmaktadır. Ancak, bu durum ülkelerin nüfus büyüklüğü, yaşam tarzı, beslenme alışkanlıkları ve diğer faktörlere bağlı olarak değişebilir.
 
Kişi başı en fazla yemek tüketen ülke konusunda da benzer bir durum söz konusudur. Genel olarak, kişi başı yemek tüketimiyle ilgili verilere ulaşmak zor olabilir ve çeşitli faktörlerle etkilenebilir.
 
Yemek tüketiminde ortalama kalori alımı kişisel faktörlere ve gastronomi haberlerinde yer alan bilgilere göre yaşam tarzına bağlı olarak değişir. İnsanların günlük olarak kaç kalori tükettiği, cinsiyet, yaş, vücut ağırlığı, fiziksel aktivite düzeyi ve metabolizma hızı gibi birçok faktöre bağlıdır. Ortalama olarak, yetişkin bir insanın günlük olarak 2000 ila 2500 kalori alması önerilmektedir, ancak bu değer bireysel farklılıklara göre değişebilir.
 
kişi başı en çok yemek tüketimi hangi ülkededir?
 
Kişi başı en çok yemek tüketimi konusunda kesin bir sıralama olmamakla birlikte, bazı ülkelerin genel olarak yüksek yemek tüketimine sahip olduğu bilinmektedir. Özellikle Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Avustralya, İngiltere, Almanya gibi gelişmiş ülkelerde kişi başı yemek tüketimi genellikle yüksektir.
 
Ancak, yemek tüketimi konusunda birçok faktör etkili olduğundan, sadece kişi başı yemek tüketimi üzerinden kesin bir sıralama yapmak zordur.
 
Ülkelerin beslenme alışkanlıkları, yaşam tarzları, kültürel faktörler, ekonomik durumları ve diğer birçok değişken bu konuda etkili olabilir. Bu nedenle, kişi başı yemek tüketimi konusunda net bir sıralama vermek mümkün değildir.
 
Dünyanın en çok yemek yiyen ülkeleri açıklandı! Türkiye kaçıncı sırada?
 
Dünyanın en fazla yemek yiyen ülkelerini açıkladı! Our World in Data'nın açıkladığı listede günlük kalori alımına göre 184 ülke sıralanırken, Türkiye'nin sırası şaşırttı. Dünya'da en çok obezite hastası bireyin bulunduğu ABD ise listede 2. sırada yer aldı. İşte en çok yemek yiyen 20 ülke!
 
Dünya'da günlük en fazla ortalama kalori tüketimine sahip ülkeleri belli oldu. Our World in Data sitesinde paylaşılan verilerde, 4012 kalori ile ilk sırada Bahreyn yer alırken onu 3868 kalori ile ABD takip etti. Türkiye ise 3712 günlük ortalama kalori tüketimiyle listenin 5. sırasında yer aldı. Listede yer alan 20 ülke sırasıyla şöyle;
 
Oxford Üniversitesi'ne bağlı OurWorldInData tarafından derlenen veriler için Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü'nden yararlanıldı. 184 ülkenin bulunduğu listenin en sonunda ise günlük 1641 kalori ortalaması ile Orta Afrika Cumhuriyeti yer aldı.
 
Not: Veriler kişi başı günlük kalori miktarını içerir. Gıda ve İlaç İdaresi, insanların günde ortalama 2 bin kaloriden fazla tüketmemesi gerektiğini savunuyor. Bu durum, erkeklerde 2 bin 500'ü bulabilir.
 
İşte dünyanın en çok yemek yiyen 20 ülkesi ve günlük tüketilen kişi başı kalori miktarları;
 
20. Hollanda
Günlük kalori miktarı: 3,460 kcal 
 
19. Montenegro
Günlük kalori miktarı: 3,468 kcal
 
18. Norveç
Günlük kalori miktarı: 3,472 kcal
 
17.Portekiz
Günlük kalori miktarı: 3,489 kcal
 
16. Lüksemburg
Günlük kalori miktarı: 3,497 kcal
 
15. Cezayir
Günlük kalori miktarı: 3,519 kcal
 
14. Polonya
Günlük kalori miktarı: 3,538 kcal
 
13. Kanada
Günlük kalori miktarı: 3,569. kcal
 
12. İsrail
Günlük kalori miktarı: 3,570 kcal
 
11. Fransa
Günlük kalori miktarı: 3,581 kcal
 
10. Romanya
Günlük kalori miktarı: 3.599 kcal
 
9. Katar
Günlük kalori miktarı: 3.609 kcal
 
8. İtalya
Günlük kalori miktarı: 3.620 kcal
 
7. Almanya
Günlük kalori miktarı: 3.647 kcal
 
6. Avusturya
Günlük kalori miktarı: 3.789 kcal
 
5. Türkiye
Günlük kalori miktarı: 4.762. kcal
 
4. Belçika
Günlük kalori miktarı: 3.824 kcal
 
3. İrlanda
Günlük kalori miktarı: 3.850 kcal
 
2. ABD
Günlük kalori miktarı: 3.368 kcal
 
1. Bahreyn
Günlük kalori miktarı: 4.012 kcal
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler