Hollandalı Öğrencilerin Türk Mutfağı Staj Eğitimi

Hollandalı Öğrencilerin Türk Mutfağı Staj Eğitimi

Hollanda’nın Schiedam şehrinde bulunan Lentiz Life College gastronomi öğrencileri aşçılık mesleğinde Erasmus programıyla Kocaeli’ye geldi. Öğrenciler Kocaeli...

 
Hollandalı Öğrencilerin Türk Mutfağı Staj Eğitimi
 
Hollandalı 12 öğrenci Erasmus programı kapsamında Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Antikkapı AŞ’de staj yapıyor. Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini öğrenen öğrenciler iki hafta boyunca Maide Kafe ve Restoran’da çalışacak.
 
Her yıl dünyanın farklı ülkelerinden yüzlerce öğrencinin Türkiye'ye gelmesine olanak sağlayan Erasmus programı Hollandalı öğrencilere Türk mutfağının kapıları açtı. Hollandalı öğrenciler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Antikkapı AŞ’ye bağlı üretim tesisi ile Maide Kafe ve Restoran’da Türk mutfağının önemli yemeklerini öğreniyor.
 
Hollandalı Öğrencilerin Türk Mutfağı Staj Eğitimi
Staj İçin Kocaeli’ye Geldiler
 
Hollanda’nın Schiedam şehrinde bulunan Lentiz Life College gastronomi öğrencileri aşçılık mesleğinde Erasmus programıyla Kocaeli’ye geldi. Öğrenciler Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Antikkapı AŞ’ye bağlı Maide Kafe ve Restoran’da staj yapmaya başladı. Hollandalı öğrenciler Türk mutfağının eşsiz lezzetlerini Antikkapı’da öğreniyor.
 
Türk Mutfağının İncelikleri
 
Hollandalı Öğrencilerin Türk Mutfağı Staj Eğitimi
Hollandalı 12 öğrenci iki hafta boyunca Antikkapı AŞ’ye bağlı Maide Kafe ve Restoran’da çalışacak. Mesleki aşçılık Eğitimleri süresince Hollandalı öğrencilere Türk şefler tarafından Türk mutfağının eşsiz lezzetleri öğretilecek. Öğrenciler, ilk günden itibaren Maide Kafe ve Restoran mutfağında pide ve kebap yapmayı öğrendi.
 
Favorisi Sütlaç Ve Baklava
 
Hollandalı Öğrencilerin Türk Mutfağı Staj Eğitimi
Türk Mutfağını çok sevdiğini söyleyen öğrencilerden Manouck Van Der Plaat, “Türkiye’de staj programı olacağını duyduğumda hemen başvurdum. Çünkü kolay kolay elde edemeyeceğim bir deneyim olacağını düşündüm. Burada ortam çok güzel. En çok küçük kâselerdeki fıstıklı sütlacı ve baklavayı seviyorum” dedi. Öğrenciler, bu imkânı sağlayan Büyükşehir Belediyesi ve Antikkapı AŞ yetkililerine teşekkür etti.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler