Atıksız Mutfak Atölyesi

Atıksız Mutfak Atölyesi

Şef Esat Özata, kadınların el emeğiyle ürettiği eriştelerle, yöresel bir lezzet olan "Bolu Usülü Keşli Cevizli Erişte" yemeğini hazırladı. Bu atölye çalışmasıyla birlikte öğrenciler, coğrafi işaretli ürünler...

 
Esenler Belediyesi, sürdürülebilir yaşam ve çevre bilincini artırmak amacıyla hayata geçirdiği "Atıksız Hayat Atıksız-Mutfak Atölyesi" ile çarpıcı bir projeye imza attı.
 
Göynük Belediyesi'nin ev sahipliğinde düzenlenen programda, "Mutfakta Coğrafi İşaretli Ürünler Atölyesi" ile mutfaklardaki israf sorununa dikkat çekildi. Esenler Belediyesi, yaklaşık bir yıldır çeşitli programlar ve atölyelerle mutfaklardaki israfa odaklanarak farkındalık yaratıyordu. Bu seferki etkinlikleri, Göynük'ün huzur dolu atmosferinde gerçekleşti. 
 
Atıksız Mutfak Atölyesi
"Atıksız Hayat-Atıksız Mutfak Atölyesi"nin eğitmeni Türk mutfağı şeflerinden Esat Özata ve öğrenciler, 5 Haziran'da düzenlenen etkinlikte bir araya geldi. Programın ilk ayağı Göynük Belediye Başkanı Ahmet Çankaya'yı ziyaret etmek oldu, ardından öğrenciler şehir turuna katıldı.
 
Programın bir diğer önemli ayağı ise Üreten Eller Kadın Kooperatifi ziyaretiydi. 
 
En başarılı mutfak şeflerinden ve Eğitmen şef Esat Özata ve atölye öğrencileri, kooperatifin faaliyetleri hakkında bilgi almak için buraya uğradı.
 
Şef Esat Özata, kadınların el emeğiyle ürettiği eriştelerle, yöresel bir lezzet olan "Bolu Usülü Keşli Cevizli Erişte" yemeğini hazırladı. Bu atölye çalışmasıyla birlikte öğrenciler, coğrafi işaretli ürünlerin önemini ve mutfaklarda sıfır atık konusunda bilinçlenmeyi sağladı.
 
Atıksız Mutfak Atölyesi
Etkinlikte yer alan öğrencilerden Nesrin Özdemir, programın son derece verimli geçtiğini belirtti. Mutfak atölyesinde ürünlerin nasıl değerlendirilmesi gerektiğini öğrendiklerini söyleyen Özdemir, Göynük'e ilk defa geldiklerini ve coğrafi işaretli ürünler hakkında bilgi edindiklerini ifade etti. Ayrıca, farklı bir lezzet deneyimi yaşadıklarını ve her şeyin harika olduğunu dile getirdi.
 
Esenler Belediyesi'nin "Atıksız Hayat Atıksız Mutfak Atölyesi" projesi, çevre bilincinin yaygınlaşması ve israfın önlenmesi adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Dünya Çevre Günü'nde gerçekleştirilen Göynük ziyareti, mutfaklardaki israf konusunda farkındalık yaratmada önemli bir etkinlik olarak öne çıkıyor...


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler