Mezgit Buğulama Tarifi

Mezgit Buğulama Tarifi

Mezgit Buğulama Tarifi Osmanlı Saray Mutfağı, Yöresel Mutfaklar, Geleneksel Türk Mutfağı, Balık Balık Yemekleri, Deniz ürünleri" Mezgit Balığının Faydalar...

Yöresel Mutfaklarda Mezgit Buğulama Tarifi
Geleneksel Türk Mutfağında Mezgit Buğulama Malzemesi 
 
*   1 kg. mezgit
*   2 adet yeşil biber
*   1 yemek kaşığı tereyağ
*   2 adet domates
*   1/2 su bardağı su
*   1 yemek kaşığı sıvı yağ
*   bir tatlı kaşığı tuz.
 
Nefis ve Lezzetli Deniz ürünlerindeki Balık Yemeklerinden Mezgit Buğulama Yapılış Tarifi
Temizlenmiş, yıkanmış mezgit balığı tuzlanıp süzgeçte biraz bekletilir.
Uygun ölçüde tepsiye koyulur. 
Suyu üzerine eklenir, domates püre halinde doğranır ve biberler tercih edilen boyutta üzerine doğranır.
5-10 dk. normal ateşte pişen yemeğe sıvı ve tereyağı konulur ve kapağı kapatılır. 
Ateşin altı açılır ve harlı ateşte 15-20 dk.
pişirilerek sıcak servis yapılır. "Osmanlı Saray Mutfağı"
 
Türk Aşçı Haberleri İlgili Tarif İçin Alternatif Tavsiye;
Sizler için İnternet üzerinde yapmış olduğumuz bir araştırmada takipçilerimize layık bulduğumuz “Mezgit Buğulama Tarifi” ile ilgili alternatif bir videonun sunumundan da faydalanabilirsiniz
 
 
Türk Aşçı Haberleri Olarak;
Türk aşçı haberleri olarak sizler için hazırlamış olduğumuz bu nefis ve lezzetli yemek tariflerini denediğinizde sayfanın en altında bulunan yorumlar düşüncelerinizi yazarak bizimle paylaşırsanız seviniriz.
 
Mezgit Balığının Faydaları
**İyi Bir Protein Kaynağıdır
Mezgit balıklarının sağladığı ilk sağlık faydası, vücuttaki protein ihtiyacını karşılamaktır. Aslında, 100 gram mezgit balığı tüketerek, vücuttaki protein için günlük alınması gerek protein miktarının % 40’ını takviye edebilirsiniz. Sonuç olarak, protein enerji güçlendiricisi olarak çalışacak ve bozulan hücreleri yenileri ile değiştirmek için yardımcı olacaktır. Ayrıca, Harvard Halk Sağlığı Yüksek Okulu tarafından yapılan bir araştırmaya göre, proteinin kanser, şeker hastalığı ve osteoporoz gibi çeşitli hastalıkları tedavi edebileceği gösteriliyor. Bu nedenle, sağlıklı bir yiyecek seçeneği istiyorsanız, mezgit balığından emin olabilirsiniz.
 
**Potasyum İçerir
Mezgit balıklarının sağlık faydalarından bir diğeri de, potasyum kaynağı sağlamaktır. Sonuç olarak, mezgit balığındaki potasyum güçlü kasları teşvik etmek için faydalar sağlayacaktır. Potasyum, vücudun su dengesinin korunmasına ve kan basıncının düzenlenmesine yardımcı olur. Potasyum eksikliği ise tedavi edilmezse vücuttaki sinirlerin ve kasların zarar görmesine neden olabilir. Sağlıklı gıda seçimi için mezgit balığı ile birlikte sebze gibi potasyum gıdalarını tüketebilirsiniz.
 
**B12 Gibi Çeşitli Vitaminler Bakımından Zengindir
Mezgit balığı zengin vitamin kaynaklarına sahiptir. Bu noktada A vitamini, D vitamini, B12 vitamini ve B6 vitamini içerir. Sonuç olarak, A vitamini ve sağlıklı seçeneklerin geliştirilmesinde rol oynayan D vitamini, vücut fonksiyonunun geliştirilmesine yardımcı olabilir. Sadece bunun için değil, mezgit balığı, bağışıklık sistemini geliştirmek için de B12 ve B6 vitamini içerir. Ayrıca, eğer bir porsiyon (100 gram) mezgit balığı tüketirseniz, günlük olarak alınması gereken B12 vitamini değerini % 35 oranında takviye etmiş olacaksınız. Mezgit balığı, sağlıklı yaşamak isteyenler için mükemmel bir besindir.
 
**Magnezyum Kaynağıdır
Yemek masanıza mezgit balığı eklemek, vücudun işlevini yükseltmeye yardımcı olacaktır. Bu noktada, mezgit balığı içerisindeki magnezyum, vücuttaki dengelenen hormon düzeyinde bir role sahiptir. Ayrıca sadece hormon düzeylerini düzenlemez, sıvı seviyesinin dengelenmesine de yardımcı olabilir. Bu kadarı yetmez mi?
 
**Sindirim Sağlığını Geliştirir
Lifli besinlerin sindirim sağlığının geliştirilmesinde rol oynadığını biliyor olabilirsiniz. Ancak mezgit balığı da aynı şeyi yapabilir. Mezgit balıklarında bulunan fosfor, sindirim sağlığının geliştirilmesine yardımcı olacaktır. Mezgit balığındaki niasin ve riboflavin; enerjiyi duygusal ve nörolojik tepki sistemlerine, metabolize etme çalışmalarını teşvik etme işlevi üstlenir. Sonuç olarak, kabızlık ve hazımsızlık gibi sindirim sorunlarıyla baş etmeye yardımcı olacaktır.
 
**Beyin Fonksiyonunu Geliştirir
Mezgit balığı, iyi miktarda B12 vitamini kaynağı olduğundan, beynin işlevini yükseltmeye yardımcı olur. Aslında, B12 vitamini beyin için gereken en iyi sağlık yararlarını elde etmenize yardımcı olacaktır. B12 vitamini, güçlü bağışıklık sistemini teşvik eder. Ayrıca mezgit balıklarındaki fosfor, beyin hücrelerinin vücut fonksiyonlarını yerine getirmesine ve bilişsel sağlığı geliştirmesine yardımcı olabilir. Hatta bir araştırma, mezgit balıklarının Alzheimer hastalığı da dahil olmak üzere beyin hastalıklarının riskini azaltabileceğini göstermiştir.
 
**Kanseri Önlüyor
Mezgit balığı, iyi bir omega-3 yağ asidi kaynağına sahiptir. Sonuç olarak, Omega-3 çoklu doymamış yağ asitleri; kanser hücrelerinin yanı sıra tümörlerin büyümesini önlemeye de yardımcı olacaktır. Gerçekten de, kanser kronik hastalıklardan biri olduğundan, büyük derecede önlem ve tedavi için kesinlikle omega3 alımı önemlidir. Kanserden korunmak için özellikle başta mezgit balığı olmak üzere, somon, sardalya vb. gibi balıkları beslenme rutinine eklemek önemlidir.
 
**Kalp Sağlığını Korur
Mezgit balığı, daha önce de bahsettiğimiz gibi, Omega-3 çoklu doymamış yağ asitleri kaynağına sahiptir. Bu durumda, omega-3 besinlerinin vücut sağlığının geliştirilmesi için sayısız yararı vardır. Örnek olarak, romatoid artrit ağrısını azaltmakta rol oynamaktadır. Sadece bu kadar da değil, aynı zamanda gebeleri düşükten korur; LDL kolesterol seviyesini de düşürür. Bu yolla, vücuttaki düşük kolesterol seviyesi, kalp krizi ve inme gibi kalp hastalıkları riskini önleyecektir.
 
**Kan Şekeri Seviyesini Kontrol Ediyor
Araştırmalar, mezgit balığının vücuttaki kan şekeri seviyesini kontrol etmeye yardım ettiğini göstermiştir. Bu çalışma sonuçları, mezgit balıklarındaki potasyum varlığına bağlıdır. Sonuç olarak potasyum; diyabeti önleyebilir ve baş ağrısı ve güçsüzlük gibi bazı sağlık sorunlarını tedavi etmeye yardımcı olur. Şekerle mücadele etmek için mezgit balıklarını haftada en az bir kere tüketmek faydalı olabilir.
 
**Sağlıklı Hücreleri Teşvik Eder
Mezgit balıklarının sağlık yararlarından biri, sağlıklı hücreleri korumaktır. Bunun sebebi vitamin B12 varlığından kaynaklanıyor. B12, alyuvarların oluşumunu onarmak ve korumak için vücut fonksiyonlarının teşvik edilmesine yardım eder. Ayrıca mezgit balıklarındaki B12 vitamini; sinir sağlığını korumaya da yardımcı olacaktır.
 
Sonuç olarak mezgit balığı tüketmek çok sağlıklıdır. Bununla birlikte, beslenme düzeninize herhangi bir balık türü eklemeye başlamadan önce, balıktaki civa içeriğinin farkında olmalısınız. Bu sizi korkutmasın; çünkü mezgit balığı, vücut işlevlerini geliştirmek için iyi bir seçenektir. Tütsülenmiş olarak, ızgara, konserve ve dondurulmuş formlarda bulabilirsiniz. Ayrıca, ıspanak ve ayçiçeği tohumları gibi sebzeleri de yanına ekleyebilirsiniz. Böylece, lezzetli yiyecekler ve sağlıklı bir beden için mezgit balığı tüketmenin sağlıklı olduğuna emin olabilirsiniz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler