Tiran'da 29 Ekim Kutlamaları

Tiran'da 29 Ekim Kutlamaları

Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Mardin'de restaurantımızda ağırlamıştım Sevgili Ayşegül Yörük ve Değerli...

Tiran'da 29 Ekim Kutlamaları;
Geçtiğimiz yıl Temmuz ayında Mardin'de restaurantımızda ağırlamıştım Sevgili Ayşegül Yörük ve Değerli Eşi Büyükelçimiz Murat Ahmet Yörük'ü. 
 
Misafir olarak geldikleri Mardin'de de yolumuz yemekte birleşti bu harika insanlarla. Uzun bir sohbetin ardından ikram ettiğim reyhan şerbetinin geride bıraktığı tadı ve beni unutmadıklarını ilettiler her konuşmamızda.
 
Kısa bir süre önce Büyükelçimizin tayini Arnavutluk'a çıktı. Büyükelçimiz ve Eşi Ayşegül Hanım, gittikleri ülkede aynı reyhan şerbetinin onların hayatında bıraktığı tat gibi, diplomaside de unutulmaz bir lezzet bırakmanın hayalini kurmuştular aylar öncesinde.
 
29 Ekimde bir resepsiyon yapacaklarını ve herkesi bir araya getirmek istediklerini ve hem diplomasinin hem lezzetin tadının damakta kalmasını dilediklerini paylaştılar benimle. Programıma aldım ve Sayın elçimizin ve değerli Eşinin hayaline ortak oldum, onların daveti ile Tiran'a gittim. 
 
Altı gün kaldım ve 29 Ekim Resepsiyonun tüm yemeklerini asistanım Hülya ve elçilik aşçımız Zeni ve Makalbenia otelin personeli ile birlikte hazırladık. Davet, insanlar, lezzet kadar sunumda özel olmalıydı. Davete 1000 den fazla kişi katıldı. İki ülke milli marşları, cumhurbaşkanınızın mesajı ve teşekkür konuşmalarının ardından salonun ışıkları kapandı. 
 
Tuluhan Uğurlu'nun Cumhuriyet Güneşi senfonisi en yüksek sesle çalınmaya başladı. Herkes merakla beklerken hiç umulmayan bir şekilde Arnavut Davulcular eşliğinde tüm mutfak ekibi ile beraber Türk müzikleriyle salona dans ederek girdik. 20 dakika herkes bu şölene alkış tutarak dans ederek eşlik etti. Herkesin nutku tutulmuştu. 
 
İnsanların şaşkınlık, saygı, hayranlık ifadelerinin birbirine karıştığına ilk kez şahit oldum. Yemekler büyük bakır kazanlardan özen ve coşku ile servis edildi. Gece genç bir Arnavut kızın tüyler ürpertici sesiyle seslendirdiği Türkçe marş ve şarkılarla bitti. Hayatının en özel anlarından birini yaşadım. 
 
Arnavutluk Başbakanı ve Bakanlar Kurulunun tamamına yakını ve tüm ülke büyükelçileri, iş adamları, halkın her kesiminden insan buluşmuştu davette. Barışın ve huzurun, ülkeler ve insanlar arası diplomasinin en somut haliydi Cumhuriyet Resepsiyonu!
 
Herkesi bir araya getirmişti. Geride bıraktığımız tat bizi hatırlarsın istemiştik. Öyle de oldu. Arnavutluğun iki önemli televizyon kanalında Türkiye'yi ve yemeklerimizi anlattık. Tüm yazılı basın, Cumhuriyet Resepsiyonun görkemini, Türkiye'yi yazdı. Ülkemiz adına büyük gururla döndüm Tiran'dan. 
 
Sevgili Büyükelçim;
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'un kurduğu Cumhuriyet ışığında, güçlü devlet; Türkiye'yi, Cumhuriyetimizi en guzel şekilde temsil eden gerçek bir devlet adamı ve elçi olarak sizinle ve değerli eşiniz ile gurur duydum.
 
"Yöresel Mutfaklar, Geleneksel Türk Mutfağı,  Etli Yemekler, Osmanlı Saray Mutfağı, Fırın Yemekleri, Bölgesel Mutfaklar, Mardin Mutfağı"
 
Yolunuz hep açık olsun.
Ebru Baybara Demir
 
Türk Aşçı Haberleri Ailesi Olarak Örnek "Türk Şefi Ebru Baybara Demir" Hocamıza Çalışmalarında Başarılar Dileriz.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler