Osmanlı Medeniyetinin Temel Belirleyicileri - Prof. Dr. Arif BİLGİN

Unutmayınızki; ilgili Dernek ve Federasyonlardan katkı bedeli olarak Ödeme yapmanız karşılığında Herhang...

Arif Bilgin Kaç Yaşında, Nereli, Mesleği Nedir?
 
Arif Alım kimdir? sorusunun cevabı merak ediliyor. Arif Alım, bölgenin meşhur yemeklerini yapan MasterChef yarışmacılarının tabaklarını kıymetlendirdi. Arif Bilgi’nin yayımlanmış kitapları ortasında Osmanlı Saray Mutfağı, Osmanlı Taşrasında Bir Maliye Kurumu: Bursa Hassa Harç Eminliği ve Türk Mutfağı bulunmaktadır.
 
Arif Alım (Arif Bilgin) Kimdir?
 
1967 yılında Bolu’nun Seben ilçesinde doğdu. 1989’da İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Tarih Kısmı’ndan mezun oldu. Chicago Üniversitesi ve London School of Economics’de konuk öğretim üyesi olarak bulundu ve çeşitli araştırmalar yaptı.
 
Meslek hayatına Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı’nda başladı (1990-1993). 1993 yılında Celal Bayar Üniversitesi’nde araştırma vazifelisi olarak atandı. Yüksek Lisansını Marmara Üniversitesi Toplumsal Bilimler Enstitüsü İktisat Tarihi Bilim Kısmı’nda 1994 yılında bitirdi. 2000 yılında birebir anabilim kolunda “Osmanlı Sarayının İaşesi (1453-1650)” isimli doktorasını tamamladı. Chicago Üniversitesi ve London School of Economics’de konuk öğretim üyesi olarak bulundu ve çeşitli araştırmalar yaptı.
 
Osmanlı tarihi üzerine araştırmalarını yürüten Alım, iktisat tarihi ile toplumsal tarih ve kültür tarihinin değişik alanlarında ve bilhassa de mutfak tarihi alanında araştırmalar yapmaktadır. Osmanlı Saray Mutfağı, Osmanlı Taşrasında Bir Maliye Kurumu: Bursa Hassa Harç Eminliği ve Türk Mutfağı yayımlanmış kitapları ortasındadır.
 
Alım, 2003 yılında Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi’ne yardımcı doçent olarak atandı. 2007 yılında ise birebir üniversitenin Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Kısmı’na doçent olarak geçiş yaptı. 2012’de profesör olan Alım, hala tıpkı kısımda öğretim üyeliği misyonunu sürdürmektedir.
 
 
Öncelikle Sn. Prof. Dr. Arif BİLGİN Videosunu İzleyiniz...
 
Özellikle Meslekteki Yeni Kardeşlerimiz Sözüme Kulak Verin!!!
 
***** Unutmayınızki; ilgili Dernek ve Federasyonlardan katkı bedeli olarak Ödeme yapmanız karşılığında Herhangi bir başarıya dayalı olmaksızın aldığınız yada sizlere verilen madalyalar ve başarı belgeleri sizi bilgili ve başarılı yapmaz."Önemli olan Popüler olmak değil bilgili olmaktır."
 
***** Tarihinizi öğrenin… “Sizi siz yapan kültürünüzden asla vazgeçmeyin ve her zaman tüm yaşamınızda onları öncelikte tutun. Siz olmayı becerebildiğiniz takdirde her şeyi becerebileceğinize inanin. özenmeyin insanları hal ve hareketiniz ile, calışmanız ile, bilgi ve tecrübeniz ile, yardımseverliğiniz ve hoşgörünüz ile, kendinize özendirin.
 
***** “sende bir yumurta var, bende bir yumurta var. Ben yumurtamı sana vereyim, sen yumurtanı bana ver. Şimdi sendede bir yumurta var bende de bir yumurta var… Ama bende bir bilgi var sende bir bilgi var. Ben bilgimi sana vereyim sen bilgini bana ver… Şimdi Ne oldu? ikimizde kazandık_? SENDE İKİ BİLGİ VAR BEN DE İKİ BİLGİ VAR! Bu bir hizmet yarışıdır ve mutfağımıza hizmet eden ve katkıda bulunan, önem veren, öncelikte tutan her meslektaşımdan Allah razı olsun.
 
***** Bilgiyi, tecrübe ve mesleki ahlakınız ile birleştirebildiğiniz zaman kariyerinizde mükemmeliyeti yakalamışsınız demektir. eriştiğiniz noktayı siz görmeye çalışmayın çünkü göremezsiniz. Bunu başkaları görür yada duyar ve size bir şekilde ulaşır.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler