Yiyecek ve İçecek Sektörü İçin Örnek Bir Davranış

Yiyecek ve İçecek Sektörü İçin Örnek Bir Davranış

Bu mesajı konuyu ört pas etmek yerine, bilen ve bilmeyenler ile paylaşmamın sebebi, bu işe gönül verdiğim ilk...

Yiyecek ve İçecek Sektörü İçin Örnek Bir Davranış 
10 senelik restaurantçılık ve mutfak ve yemek geçmişimde nadiren misafirlerimizi bilmeden ve kasıtsız olarak üzecek ve çaresiz kalacak durumlar yaşamışımdır. Geçtiğimiz akşam restaurantımızda bir misafirimizin gıda zehirlenmesi yaşamış olduğunu sosyal bir mecra üzerinden öğrendim.
 
Derin bir şekilde üzgünüz ve olayın nereden kaynaklanmış olabileceğini detaylı bir şekilde araştırıyoruz. Ve misafirimiz için böyle talihsiz bir olaya vesile olduğumuz için ayrıca özürü borç biliyoruz. Sadece bir masada böyle bir olayın yaşanmış olması bizim için olayın boyutunu az yada çok değiştirmiyor. Şuan en detaylı şekilde bu olaya sebebiyet veren olasılıkları araştırıyoruz.
 
Bu mesajı konuyu ört pas etmek yerine, bilen ve bilmeyenler ile paylaşmamın sebebi, bu işe gönül verdiğim ilk günden beri misafirlerimize her zaman nasıl daha iyi, daha güzel, daha temiz bir hizmet ve servis vermek için canla başla çalıştığımıza olan inancımdır.
 
ANADOLU MUTFAĞITüm mutfak, üretim, satınalma-tedarik ekibimizin mesleklerine olan inanç ve sevgi ile işlerini yaptıklarına, en iyi, sezonunda, ve güvenilir tedarikçilere ulaşmak, malzemelerimizin doğru koşullarda taze ulaşmasına, saklanmasına, işlenmesine, olası şüpheli durumlarda hiç düşünmeden zayi ürün olarak atılmasına olan özenimiz ve her zaman çok dikkat ettiğimizin ve edeceğimizin bilinmesini isterim.
 
Sezonluk bir restaurant işletmesi olarak bu mesleğe hiç bir zaman yaklaşmadığımın ve yaklaşmayacağımızın altına özellikle çizmek isterim.
 
Lakin bu talihsiz olayı tamamı ile tarafımızdan kaynaklanan bir ihmalkarlıktan doğmuş olabileceğini farkındayken, olası şebeke suyu kirliliği, tedarik zincirinde ürün bize ulaşana kadar sıcaktan oluşmuş olabilecek kontaminasyonların ve müdahalesi, tespiti bazen imkansıza yakın olan benzeri olasılıkların göz önünde bulundurulmasını rica ederim.
 
Herhangi bir bahanesi olmamakla birlikte FATDUCK, NOMA gibi bizlerden çok daha yüksek kontrol ve olanaklara sahip Dünya’nın en iyi restaurantlarının bile geçmişte başına gelmiş ve bir masa değil tüm restaurant misafirlerinin zehirlenmesine kadar gidebilen, bu talihsiz olayın ne kendim için nede başka bir restaurant veya şefinin başına ilk kez, bir daha veya gelecekte gelmemesini içtenlikle dilerim.
 
Saygılarımla,
şef Kemal Demirasal
 
ilgili Yorumlar:
şef Ahmet Hocaoğlu işte profesyonel yaklaşım mesleğinize olan saygı ve dürüstlüğünüz takdire şayan dır. şefim şu anda benim çocuğum hastanede serum yiyor. aşırı sıcaktan mide bağırsak enfeksiyonu var. tekrar geçmiş olsun
 
Esra Weber Kalfa Sevgili Kemal, bu duyarliligin icin seni tebrik ederim. Cok gecmis olsun, fakat icini rahat tut. Sizlerin yaptiginiz isi özenle sevgiyle ve titizlikle gerceklestirdiginiz zaten herzaman belli. Basarilarin devamini dilerim. Sevgiyle arkadasim
 
KÖFTE TARİFLERİşef Mehmet Katircioglu Sevgili Kemal, yazdıklarının üzerine söylenecek bir şey yok. Gida zehirlenmesinde Hastaya şifalar dilerim ama keşke sosyal mecraya taşımadan önce sizi uyarmayı seçseymiş. Zira münferit bir mesele olduğu anlaşılıyor ama öyle olmasaymış sosyal duyarlılık önce başkalarının da aynı talihsizliği yaşamasına mani olmak olmalı diye düşünüyorum. 
 
Otoyolda kazaya mahal bir durum farkedip bunu karayollarına bildirmek yerine sosyal mecrada paylaşmak gibi biraz.
 
Emir Turkkan Nefis bir yaklasim, ornek!
Veera Ela Anand Geçmiş olsun Kemalcim. Özenin gayretin, motivasyonun ile hepimize her daim örnek bir insansın. Zamanında birçok işletmeyi her anlamda denetleyen biri olarak operasyonun ne denli zorlu şartlarda gerçekleştiğine şahit oldum. Elde olmayan sebeplerle bazen talihsizlikler olur insanız neticede ama senin bu mesajınla da örnek olduğunu düşünüyorum…


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler