Osmaniye'de 8'inci Tirşik Festivali

Osmaniye'de 8'inci Tirşik Festivali

OSMANİYE'de Andırınlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin geleneksel olarak gerçekleştirdiği ...

Osmaniye'de 8'inci Tirşik Festivali
OSMANİYE'de Andırınlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin geleneksel olarak gerçekleştirdiği Tirşik Festivali'nin 8'incisi düzenlendi. Festivalde binlerce kişiye Tirşik çorbası, bulgur pilavı ve tatlı ikram edildi.
 
Kapalı Salı Pazarı'nda düzenlenen festival Osmaniye Belediyesi Mehter Takımının gösterisinin ardından, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başladı. Emekli İmam Hatip Mehmet Ak tarafından şehitler için Kur'an-ı Kerim okundu. 
 
Osmaniye Andırınlılar Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Yunus Temiz, "Bugün burası sadece bir geleneğin devam ettirildiği bir festival alanı değildir. Aynı sofranın etrafında bir olan, iri olan, diri olan necip bir milletin sofrasıdır bu sofra. 
 
 
Bu sofra Halil İbrahim sofrasıdır. Biz bu sofrada nasıl ekmeği paylaşıyorsak acımızı, kederimizi ve sevincimizi de paylaşırız. Bizler uğrunda can vermediğimiz toprağı vatan, alın teri dökmediğimiz yemeği aş saymayız" dedi. 
 
Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, MHP Milletvekili Ruhi Ersoy, Ak Parti milletvekili Mücahit Durmuşoğlu ve Dr. Suat önal da birlik ve beraberlik mesajları verdi. İş adamı Bahtiyar Nacar, 8'inci Tirşik Festivali’nin de ağası oldu. 
 
Nacar ve festivale emeği geçenlere teşekkür plaketi verildi. Ardından da konuklara tirşik, bulgur pilavı ve tatlı ikramı yapıldı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler