Almanya'da Türk SOFRA'sı kuruluyor

Almanya'da Türk SOFRA'sı kuruluyor

ADD, Essen'de yardım kuruluşu Tafel'ın yabancılara yemek vermeyeceğini açıklamasının ardından...

Almanya'da Türk SOFRA'sı kuruluyor
ADD, Essen'de yardım kuruluşu Tafel'ın yabancılara yemek vermeyeceğini açıklamasının ardından, Müslümanlara helal yemek yardımı yapacak SOFRA girişimini başlattı.
ESSEN - Almanya'da AKP'ye yakın Türk kökenli Alman vatandaşlarının öncülüğünde kurulan ve son genel seçimlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Küçük partileri büyütelim' diyerek oy verilmesini işaret ettiği Almanya İçin İttifak (ADD), Essen'deki Tafel krizine müdahil oldu.
Tafel, tepki topladı
Şehirde faaliyet gösteren ve ihtiyaç sahiplerine yemek dağıtan Tafel'ın başkanı, yabancıların sıraya girmemesinden ötürü yemek alamadıkları gerekçesiyle Almanlara hizmet veremediklerini söylemişti. Bu nedenle bundan sonraki süreçte Alman vatandaşı olmayanlara yemek dağıtımı yapılmayacağını açıklayan kurum, ırkçılıkla suçlanmış ve toplumun birçok kesimi tarafından eleştirilmişti.
Restoranlara yardım çağrısı
ADD ise bunun üzerine harekete geçerek, SOFRA adında yeni bir girişim başlattı. SOFRA, ana amaç olarak Müslümanlara helal yemek dağıtmayı planlıyor. Bu nedenle bölgede Müslümanlara ait olan restoranlara ve otellere yardım çağrısı yapıldı. 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler