Yemek De Yaparım Kariyer De

Yemek De Yaparım Kariyer De

Solunum hastalıkları alanında ulusal ve uluslararası başarılara imza atan Prof. Dr. Yorgancıoğlu’nun...

Yemek De Yaparım Kariyer De
Meral AKKAYA
Solunum hastalıkları alanında ulusal ve uluslararası başarılara imza atan Prof. Dr. Yorgancıoğlu’nun “Arzu’nun mutluluk reçeteleri” kitabı raflarda yerini aldı.
 
Celâl Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Arzu Yorgancıoğlu, çocukluğundan beri severek yaptığı yemekleri, “Arzu’nun Mutluluk Reçeteleri” kitabında bir araya getirdi. Prof. Dr. Yorgancıoğlu, kitabını Aydınlık Ege'ye anlattı.
 
Akademik kariyerinin yanı sıra yemek yapmaya da her zaman merakı olduğunu ifade eden Yorgancıoğlu, “Ev işleri içinde en sevdiğim şey yemek yapmak. Benim için âdeta meditasyon gibi. En stresli olduğum anda mutfağa girip yemek yapmaya başladığımda bütün yorgunluğumu, stresimi unutuyorum. Bu benim için bir hayat tarzı. 
 
Annem çalışırdı. Bu nedenle, ev işlerine ve yemek yapmaya erken yaşlarda merak sardım” dedi. Tıp kongreleri nedeniyle oldukça çok seyahat etme fırsatı bulduğunu dile getiren Yorgancıoğlu, “Bir ülkeye gitmeden önce o ülkenin nesi meşhur diye çalışırım. Özellikle de ne nerede yenir diye araştırırım. Turistik restoranları değil, özellikle oranın halkının gittiği bölgeye özgü yöresel restoranlara çok gitmeye çalışırım” diye konuştu.
 
İşinizi Aşkla Yapın
Kitabı hazırlama süreci hakkında da bilgiler veren Yorgancıoğlu sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu kitaba hazırlanırken ben çok heyecanlandım, çok mutlu oldum, anladım ki profesyonel mesleğimin yanı sıra bu işi de pek sevdim. Ve bir kez daha anladım ki ne yaparsanız yapın aşkla yapmak gerek ve de bu mutluluğu paylaşan dostlarınızın olması şart. Ben dünyanın şanslı insanlarındanım. Yaşamım hep aşkla ve dostlarla dolu oldu. Bence mutluluk sevdiklerinle bir sofranın etrafında buluşup damak tatlarıyla sohbetin, yaşamın tadını çıkarmak. Benim için de o sofraya yüreğimden coşarak hazırlanmak.”
 
“Kitapta 30-40 yıllık tariflerim var” diyen Prof. Dr. Yorgancıoğlu, “Aşure gibi profiterol gibi tarifler var. Her tarifin altında da o tarifle ilgili anıları yazdım, İskoç lezzetleri, Yunan adaları tarifleri, İspanyol tapasları gibi yelpaze çok geniş. Ayrıca bazı arkadaşlarımdan aldığım, ufak dokunuşlarla değiştirdiğim tarifler de var” ifadelerini kullandı.
 
Kardelenlere Destek Olacağım
Kitapta yer alan her tarifi bir arkadaşına armağan eden Prof. Dr. Arzu Yorgancıoğlu, kitabın tüm gelirini de kız öğrencilerin eğitimlerine katkı sağlamak adına Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’ne bağışladı. Yorgancıoğlu, "Profesyonel mesleğim dışında bir hobi kitabı yazdığım için bu kitapta para kazanmayı hiç düşünmedim. İstedim ki bu kitabın da bir amacı olsun, bir sorumluğu olsun. Bu nedenle Sevgili Türkan Saylan hocamızın açtığı yolda onun kardelenlerine destek olmak istedim. 
 
Daha kitap çıkmadan her tarifim için arkadaşlarımdan bağış aldım, her tarifimin bir sahibi oldu ve o sayfada isimleri yer aldı böylece 4 üniversiteli kızımıza burs oldu. Kitabın imza gününde 4 kızımıza daha burs eklendi. An itibariyle 8 üniversiteli kızımız bu kitabın geliri ile okuyacak. Bir arkadaşımın söylediği gibi burs vermenin en lezzetli yolu oldu bu kitap. Hem yılların birikimini bir yerde topladım, hem de çevremdeki dostlarımla birlikte bir sosyal sorumluluk projesine imza attık” diye konuştu.
 
Prof. Dr. Arzu Yorgancıoğlu Kimdir?
7 Mayıs 1962 yılında İzmir de doğan Yorgancıoğlu, 1986 yılında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden birincilikle mezun oldu. 1992 yılında Göğüs Hastalıkları ve Tüberküloz Uzmanı, 1996’da doçent, 2001 yılında profesör ünvanını aldı. Halen Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Göğüs Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı olarak görev yapmakta. 
 
Astım ve KOAH alanında özel olarak çalışmakta, bu alanda uluslararası çalışmalar yürütmekte, ulusal ve uluslarası danışma kurullarında yer almakta ve davetli konuşmacı olmaktadır. Dünya Sağlık Örgütü Solunum bölümü, Global Alliance against Respiratory Diseases (GARD) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısıdır. GARD Türkiye Koordinatörü ve GARD Türkiye Yönetim Kurulu başkanıdır. 
 
T.C. Sağlık Bakanlığı Türkiye Kronik Havayolu Hastalıkları (Astım-KOAH) Ulusal Kontrol Programı yürütücüsüdür. Avrupa Parlamentosu Aktif ve Sağlıklı Yaşlanma Projesi Türkiye sorumlusudur. GINA (Global Initiative for Asthma) Dünya BOARD üyesidir. Göğüs hastalıkları alanında pek çok bilimsel dergide editörlük ve danışma kurulu üyeliği yapmaktadır. Türk ve yabancı literatürde yayınlanmış 200 civarında makalesi mevcuttur. 
 
Türk Toraks Derneği, Avrupa Solunum Derneği (ERS) ve Amerikan Toraks Derneği (ATS) mesleki üyesidir. Ayrıca Atatürkçü Düşünce Derneği, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği, Tıp Eğitimi Derneği, AIDS Savaşım Derneği, Greenpeace üyesidir. Prof. Dr. Arzu Yorgancıoğlu, kitaplarını okurları için imzaladı. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler