Türkiye'nin Yeni Lezzeti: Alanya Bohçası

Türkiye'nin Yeni Lezzeti: Alanya Bohçası

Alanyalılar tarafından çok bilinmeyen ancak son dönemlerin en popüler lezzetlerinden olan 'Alanya Bohçası...

Türkiye'nin Yeni Lezzeti: Alanya Bohçası
Alanyalılar tarafından çok bilinmeyen ancak son dönemlerin en popüler lezzetlerinden olan 'Alanya Bohçası' yemek tarifi sitelerinde baş köşede yerini alıyor.
 
İşte yemek tarifi sitelerinde yer alan leziz  'Alanya Boçası' tarifi; Herkesin evde olduğu bir gün veya özel bir gün için hazırlayacağınız kahvaltı sofrasının çok özel olmasını istiyor, görenlerin verdiğiniz özene şaşkınlıkla baktığı bir sofra hazırlamak istiyorsanız, Alanya bohçası tarifi bu sofranıza çok yakışacak bir tarif. 
 
Krep tavasında hazırlanan incecik hamurların içerisine dilediğiniz malzemeyi koyup bohça şeklini veriyorsunuz, taze soğanla bohçayı bağlayıp sürprizli bir yemek elde ediyorsunuz. Bu tarifi dilerseniz akşam yemeğine de dönüştürebilirsiniz. İçerisine peynirli harç koymak yerine etli bir iç hazırlayıp soslayarak bu tarifi zenginleştirebilirsiniz. Bohçaları kolayca bağlayabilmek için de bir önerimiz var. 
 
Taze soğanların yeşil kısımlarını kaynar suda 2 dakika bekletin ve çıkarıp hemen buzlu suya atın. Böylece bağlarken taze soğanlar daha esnek olacak ve kolayca kopmayacaktır. 
 
Malzemeler: 2 adetyumurta 2 su bardağı un 1 su bardağı süt 1/3 çay bardağı sıvı yağ 1 su bardağı su 1 çay kaşığı tuz İç Harcı için: 100 gram lor peyniri 1 demet maydanoz(doğranmış)
Pişirmek için:2 yemek kaşığı sıvı yağ 
 
Nasıl Yapılır? 
Krep yapmak için tüm malzemeleri bir kapta yavaşça çırpın. Isıtılmış krep tavasını yağlayın ve bir kepçe krep harcı döküp tüm tavaya yayılmasını sağlayın. Alt kısmı pişen krepin diğer tarafını da pişirdikten sonra ocaktan alın. 
 
Maydanozların yeşil kısımlarını kaynar suyun içine atıp 2 dakika bekletin ve soğuk suya aktarın. Böylece krepleri bağlarken yeşil soğanlar çabucak kopmayacaktır. Bir kapta karıştırdığınız lor peyniriyle maydanoz karışımını krepin tam ortasına koyun ve bohça şeklini verip taze soğanın yeşil kısmı ile bağlayın ve servis edin.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Hülya Erol
    12/25/2017

    Yukarıda ki "Alanya Bohçası"haberi doğru değildir ve verilen reçete de hatalıdır. Türkiye'nin yerel mutfak ve yemek kültüründe araştırma çalışmalarımızda yapıldığını gördüğümüz geleneksel cızlama,akıtma hamurundan içine konulan malzemelerin tatlı veya tuzlu olarak ekseriyetle dürüm yapılarak veya kare şeklide katlanarak veya Gelin Bohçası,krepten sürpriz gibi isimler verilerek servis edilmektedir.Yufka ekmeğini yapan,bilen tüm yörelerin lezzetlerindendir....Anonimdir...

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler