"OTSO" Ordu'dan Almanya'ya Gastronomi Daveti Yapıldı

Dünyada sıfır atık, bölgesel ve sağlıklı mutfak trendleri yükselişte. Bu açıdan Karadeniz çok şanslı. Özellikle Ordu mutfağı, onlarca doğal ot ve deniz ürünü ile bölgenin...

 
"OTSO" Ordu'dan Almanya'ya Gastronomi Daveti
Türk Aşçı Haberleri - Frankfurt Başkonsolosluğu ve Eğitim Ataşeliği’nin organize ettiği “7 Bölge 7 Mutfak” etkinliklerinin "Karadeniz Zirvesi"ne katılan Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) Başkanı Adil Levent Karlıbel, katılımcıları Ordu'ya davet etti.
 
Almanya’ya bir dizi ziyaret gerçekleştiren OTSO Başkanı Adil Levent Karlıbel ve Ordu İl Kültür Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Frankfurt Başkonsolosluğu ve Eğitim Ataşeliği tarafından düzenlenen “7 Bölge 7 Mutfak” etkinliklerinin "Karadeniz Zirvesi"ne katılım sağladı.
 
Ordu Gastronomi Merkezi Olmaya Aday!
 
Etkinliğe, Frankfurt Başkonsolosu Erdem Tuncer, OTSO Yönetim Kurulu Başkanı Adil Levent Karlıbel, Ordu İl Kültür Turizm Müdürü Uğur Toparlak, Eğitimci Mehmet Şaşmaz, Eğitim Ataşesi M. Fatih Kılıç, THY Frankfurt Bölge Müdürü Serkan Binyar, Ahmet Yesevi Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Prof. Dr. Muhittin Şimşek, çeşitli ülkelerin başkonsolosları ve diplomatları, Türk/Alman STK temsilcileri, bölgedeki Türkçe ve Türk Kültürü öğretmenlerinin görevli oldukları okulların müdürleri ve işadamları katıldı.
 
Ordulu fotoğraf sanatçısı Mehmet Şenocak’a ait Ordu fotoğrafları eşliğinde konuşmasını gerçekleştiren Başkan Karlıbel, “Kalkınmada yeni trend, küçük ölçekler yerine havza anlayışı ile birlikte büyümektir. Bu bağlamda bugün yaptığımız bu etkinlik çok anlamlı. Doğası, tarihi ve yaşam biçimi benzer Karadeniz’i bir bütün olarak değerlendirip pazarlayarak büyümek gerektiğine inanıyorum. 
 
Ancak yine de önce bir Ordu reklamı ile başlamak istiyorum. Şu anda ekranlarda dönen resimler, Ordu'nun cennet köşelerinden sadece birkaçı. Bu nedenle diyoruz ki, Ordu ziyaret edilip geçilecek bir şehir değil, yaşanacak bir şehirdir. Havaalanı ve Akdeniz-Karadeniz otoyolu ile ulaşımı kolay bir şehirdir. Türk Cumhuriyetleri ve Rusya’ya kısa bir deniz yolculuğu kadar yakınız. Dünyada sabah denize girip, bir saat sonra yaylalara ve doğa sporlarına ulaşabileceğiniz çok az şehir vardır. 60 yıldır perdelerini kapatmayan tiyatrosu, şık ve özgün mekanları, güvenli sokakları ile size ev sahipliği yapmaya hazırız,” dedi.
 
Türkiye Gastronomi Haritamızda Gastronomi Merkezi Olma Yolunda İlerliyor
 
Başkan Karlıbel, “Değerli konuklar; insanoğlunun yemeğe olan ilgisi Hz. Adem'in elmayı ısırmasından beri süregelmiştir. Görüntüsü, tadı ve içeriği cazip yemeklerin peşinden koşuyoruz. Bugün de burada yemeğin ve sofraların birleştiriciliği altında Karadeniz'in tatlarıyla buluştuk. Dünyada sıfır atık, bölgesel ve sağlıklı mutfak trendleri yükselişte. Bu açıdan Karadeniz çok şanslı. Özellikle Ordu mutfağı, onlarca doğal ot ve deniz ürünü ile bölgenin gastronomi merkezi olmaya aday. Tarih boyunca var olan kadim mutfağımız, bölgeye yerleşen Gürcüler, mübadele ile gelen mübadiller ve muhacirler ile zenginleşmiştir. Yemek yaratıcıktır; mevcut malzemelerle en yoğun tadı ve en doyurucu menüyü bulmaktır. Yemek paylaşmaktır; sofradakini bölüşmek, azı çok etmektir,” diye ifade etti.
 
Ordu'yu Keşfe Davet
 
Başkan Karlıbel, kentimizin tüm güzelliklerini ve ürettiğimiz lezzetleri paylaşmaya hazır olduklarını belirterek, “Gelin; Anabasis'teki on binlerin dönüşünü Cotyora'da yaşayın, Argonotların Altın Postunu Yason’da arayın, Pont Kralı Mitridates’in Kybele'sini gün batımında izleyin. Türk tarihini Orhun yazıtları kadar eski Esatlı Yazıtlarında okuyun. Gelin ve bizimle kirmitimizi, galdirik, meloğcanımızı, löbyemizi, karagözümüzü ve iskorpitimizi paylaşın. Kısaca gelin ve Ordu’yu yaşayın,” ifadelerini kullandı.
 
Türk Aşçı Haberleri olarak, bu anlamlı etkinlikte Ordu'nun güzelliklerini ve gastronomi potansiyelini tanıtmaktan gurur duyuyoruz. Ordu, zengin mutfak kültürü ve doğal güzellikleri ile sadece gezilip görülecek değil, yaşanacak bir şehir olma yolunda emin adımlarla ilerliyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler