Anadolu'nun Gastronomik Mirasını Koruma Misyonu

Anadolu'nun Gastronomik Mirasını Koruma Misyonu

Geleneksel ve yerel Türk mutfaklarının araştırmacısı ve belgeselci şef Hüseyin Şipal başkanlığında, mesleğin duayenleri, akademisyenler, öğretim görevlileri ve..

 
Anadolu'nun Gastronomik Mirasını Koruma MisyonuTürk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri'nden: Anadolu'nun Gastronomik Mirasını Koruma Misyonu
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri web sitesi olarak, geleneksel Türk mutfak kültürünün korunması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla yola çıkan Anadolu Profesyonel Şefler Birliği'nin öncülük ettiği değerli bir projeyi sizlerle paylaşmak istiyoruz. 
 
Geleneksel ve yerel Türk mutfaklarının araştırmacısı ve belgeselci şef Hüseyin Şipal başkanlığında, mesleğin duayenleri, akademisyenler, öğretim görevlileri ve tutkulu şeflerden oluşan bir ekip, "Seninle Mezara Gitmesin" adı altında, ülke genelindeki eğitim kurumlarında gastronomi, aşçılık ve mutfak sanatları öğrencilerine yönelik uygulamalı atölye çalışmaları gerçekleştiriyor.
 
Bu kapsamlı eğitim turu, Anadolu'nun zengin mutfak mirasının unutulmaz lezzetlerini, 81 ilde gerçekleştirilen 81 workshop ile gençlere tanıtıyor. Kadim Anadolu mutfağının 19.000'den fazla yemek çeşitliliği, kendi şehirlerinin özgün yemeklerini öğrencilere öğreten ve tatma fırsatı sunan değerli şefler tarafından okullarda canlı olarak sergileniyor.
 
Proje, aynı zamanda unutulmaya yüz tutmuş Anadolu mutfak kültürünün önemini vurgulayan paneller ve söyleşilerle gençlerin gastronomik bilincini artırmayı hedefliyor. Her ay iki üniversite ve üç mesleki teknik Anadolu lisesini ziyaret eden bu özel ekip, mutfak sanatları alanında eğitim gören gençlere ilham veriyor.
 
Anadolu Profesyonel Şefler Birliği, ziyaret etmek istedikleri okullardan gelen taleplere müsaitlik durumlarına göre ziyaret tarihleri belirleyerek, bu kıymetli bilgi ve tecrübe paylaşımını mümkün olan en geniş öğrenci kitlesine ulaştırmayı amaçlıyor.
 
Bu özverili projeye gönülden destek veren ve tüm finansal yükü kendi bütçeleriyle karşılayan meslektaşlarımıza, duayen şef Hüseyin Şipal Türk Aşçı Haberleri aracılığıyla teşekkürlerini iletti. Şef Burhan Türkoğlu, Öğretim Görevlisi Şef Huriye Zafera (Gedik Üniversitesi), Öğretim Görevlisi Şef Elif Yıldız Tohumcu, Şef Hasan Karakuvat, Şef Rukiye Ayaz, Şef Ahmet Dilsizoğlu, Şef İsmail Ergin, Şef Melike Toros ve Şef Gamze Hüner El'e teşekkür ediyoruz. 
 
Siz değerli gönül dostu meslektaşlarımız sayesinde, Anadolu mutfak kültürünün zenginliği gelecek nesillere aktarılıyor.
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri olarak, Anadolu'nun gastronomik mirasını koruma ve tanıtma misyonunu üstlenen bu değerli projenin başarılarına tanıklık etmekten büyük bir mutluluk duyuyoruz. Anadolu Profesyonel Şefler Birliği'nin çalışmaları, Türk mutfak kültürünün sadece bugünün değil, aynı zamanda yarının da mirası olduğunu hatırlatıyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler