Kahramanmaraş'ın Gururu: Çiriş Böreğine Coğrafi İşaret

Kahramanmaraş'ın Gururu: Çiriş Böreğine Coğrafi İşaret

Hamur malzemelerini derin bir kasede karıştırın. Ilık suyu azar azar ekleyerek, yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örtün ve 1 saat mayalandırın. Kıymayı, zeytinyağında suyunu salıp..

 
Kahramanmaraş'ın Gururu: Çiriş Böreğine Coğrafi İşaret Onuru....
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri web sitesi olarak, Kahramanmaraş'ın sevilen lezzetlerinden biri olan çiriş böreğinin, Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından coğrafi işaret almasıyla ilgili son gelişmeleri sizlerle paylaşmanın gururunu yaşıyoruz. Bu tescil, Kahramanmaraş'ın coğrafi işaretli ürünlerinin çeşitliliğini artırarak 28'e yükseltti.
 
Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi'nin çabaları, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Gıda İşleme Bölümü ve İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün destekleriyle meyvesini verdi. Nefis Çiriş böreğinin tescili, şehrin yöresel lezzetlerine ve geleneksel el sanatlarına verilen önemi gösteriyor.
 
en sevilen tescilli yemeklerimizden çiriş böreği tarifi
 
Malzemeler:
* 300 gram kıyma
* 1 büyük soğan, küp küp doğranmış
* 1,2 kilogram çiriş otu, temizlenip doğranmış
* 1 yemek kaşığı acı biber salçası
* Tuz, karabiber, ve pulbiber tatlarınıza göre
* 3 yemek kaşığı zeytinyağı
* 50 gram eritilmiş tereyağı (üzeri için)
 
Hamuru İçin:
* 1,5 su bardağı yoğurt
* 3/4 su bardağı sıvı yağ
* 1 küçük paket kuru maya (11 gram)
* 1 yemek kaşığı tuz
* 2,5 su bardağı ılık su
* Aldığı kadar un (yumuşak bir hamur olana kadar)
 
En iyi börek tariflerinden çiriş böreği yapılışı:
 
Hamur malzemelerini derin bir kasede karıştırın. Ilık suyu azar azar ekleyerek, yumuşak bir hamur yoğurun. Üzerini örtün ve 1 saat mayalandırın. Kıymayı, zeytinyağında suyunu salıp çektikten sonra doğranmış soğanı ekleyip kavurun. Baharatlar ve salçayı ekleyip, salçanın kokusu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
 
Doğranmış çiriş otunu ekleyip, ot yumuşayıncaya kadar pişirin. Sonra harcı soğumaya bırakın. Mayalanan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp, yuvarlak açın. İçine harç koyup, yarım ay şeklinde kapatın.
 
Elektrikli pişirici veya teflon tavada pişirin. Pişen börekleri eritilmiş tereyağı ile yağlayıp sıcak servis yapın.
 
Türk Aşçı Haberleri ve Güncel Mutfak Haberleri olarak, Kahramanmaraş'ın zengin mutfağının simgesi haline gelen çiriş böreğinin coğrafi işaret almasıyla ilgili haberleri takip etmeye devam edeceğiz. Bu geleneksel lezzetin tescilinin, yöresel mutfak kültürümüzün korunması ve tanıtılmasına katkıda bulunacağına inanıyoruz. Afiyet olsun!


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler