Türkiye'den Tokyo'ya Büyüleyici Lezzet Köprüsü

Türkiye'den Tokyo'ya Büyüleyici Lezzet Köprüsü

Geniş bir alanda yer alan ve özenle hazırlanmış Türkiye pavilyonu, 51 Türk firmasının ev sahipliğinde Japon lezzet severleri bekliyor. Türkiye'nin zengin gıda kültürünü..

 
Türkiye'den Tokyo'ya Büyüleyici Lezzet Köprüsü
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri web sitesinden alınan bilgilere göre, Asya'nın gözde gastronomi buluşmalarından "Foodex Japan", Tokyo'nun ünlü Big Sight kompleksinde ziyaretçilerini ağırlamaya başladı.
 
Geniş bir alanda yer alan ve özenle hazırlanmış Türkiye pavilyonu, 51 Türk firmasının ev sahipliğinde Japon lezzet severleri bekliyor. Türkiye'nin zengin gıda kültürünü Japonya'ya taşıyan bu pavilyonda, tadım etkinliklerinden gıda odaklı seminerlere kadar bir dizi çeşitli aktivite düzenleniyor.
 
Bu yılki fuar, Türk mutfak kültürünün, Japon damak zevkine Lezzet Köprüsü kurularak uygun yenilikçi lezzetlerle tanıtılmasına olanak tanıyor. Deniz ürünlerinden tahıllara, zeytinyağı ve zeytin ürünlerine kadar geniş bir ürün yelpazesiyle Türk firmaları, Japon gıda sektöründe yer edinmeyi amaçlıyor.
 
Ege İhracatçıları Birlikleri'nin öncülük ettiği milli katılım sayesinde, Türk lezzetleri Japon pazarında önemli bir yer edinmeyi hedefliyor.
 
Özellikle balık çeşitlerinden Türk somonu ve orkinosundan yapılan "Suşi" ve "Saşimi" tadımları büyük ilgi görüyor. Katılımcılar, Türk mutfağının bu özel sunumları aracılığıyla Japon geleneksel lezzetlerine yeni bir soluk getiriyor.
 
EİB Şube Müdürü Özlem Gökkan Vural'ın belirttiği üzere, "Tadım yapmak, özellikle Japonya gibi bir ülkede insanlara ulaşmanın en etkili yoludur. Ürünlerimizi tatmalarını sağlayarak, Türk mutfağını onların sevdiği bir formata dönüştürüyoruz."
 
Zeytin ve zeytinyağı gibi Akdeniz ve Ege bölgesinin karakteristik tatları, fuar kapsamında özel etkinliklerle detaylandırılarak tanıtılıyor.
 
60 farklı ülkeden 2,500'den fazla firmanın katılımıyla gerçekleşen "Foodex Japan", 8 Mart tarihine kadar gastronomi meraklılarını ağırlayacak. Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri web sitesi olarak, Türkiye'nin gastronomi alanında uluslararası sahnede elde ettiği başarıları yakından takip ediyoruz.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler