Geleneksel Lezzet

Geleneksel Lezzet "Kömbe" Nedir? Nasıl Yapılır?

Hatay, zengin mutfak kültürüyle dikkat çeken şehirlerimizden biridir ve kömbe, bu kültürün en özel lezzetlerinden biri olarak karşımıza çıkar. Kendine has baharat karışımı ve kıyır..

 
Antakya'nın Geleneksel Lezzeti Yeniden Sahne Alıyor: Kömbe Nasıl Yapılır?
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri web sitesi olarak, Hatay'ın tarihi ve kültürüyle iç içe geçmiş bir lezzeti, kömbe tarifini sizlerle paylaşıyoruz. Bu kıyır kıyır dokusu ve susamın hoş aromasıyla zenginleşen tat, çay saatlerinizin baş tacı olmaya aday.
 
Hatay, zengin mutfak kültürüyle dikkat çeken şehirlerimizden biridir ve kömbe, bu kültürün en özel lezzetlerinden biri olarak karşımıza çıkar. Kendine has baharat karışımı ve kıyır kıyır dokusuyla, kömbe yapımı sanıldığından daha kolay bir sürece sahip.
 
Çay saatlerinizi Hatay'ın mutfak kültürüyle taçlandırmak istiyorsanız, Anadolu mutfağında kömbe tarifimiz tam size göre. İşte, evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz kömbe tarifi!
 
En İyi Hamur İşi Tariflerinden Kömbe İçin Gereken Malzemeler
Antakya Kömbesi Hamuru İçin:
 
* 150 gram eritilmiş tereyağı
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1 çay bardağı ılık süt
* 3/4 su bardağı toz şeker
* 1 çay kaşığı tuz
* 1 çay kaşığı mahlep
* 1 paket kabartma tozu
* 1 paket vanilya
* Alabildiği kadar un (yaklaşık 3,5 su bardağı)
 
Kömbe  Üzeri için:
 
1 çay bardağı kavrulmuş susam
 
Kömbe  Hazırlanışı
 
Eritilmiş tereyağı, zeytinyağı, ılık süt ve toz şekeri bir karıştırma kabında güzelce karıştırın.
Tuz, mahlep, kabartma tozu ve vanilyayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Yavaş yavaş un ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışmayan ama yumuşak bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edin.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparın ve yuvarlayın. Yuvarladığınız hamurları önce kavrulmuş susama bulayın.
Kömbe kalıbını kullanarak şekil verin veya avuç içinde hafifçe bastırarak düzleştirin.
Önceden ısıtılmış 175 derece fırında, üzerleri hafifçe kızarana kadar yaklaşık 20-25 dakika pişirin.
Fırından çıkarın ve soğumaya bırakın. Soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz.
 
Türk aşçı haberleri ve güncel mutfak haberleri web sitesi olarak, Antakya'nın geleneksel lezzetlerinden kömbeyi evlerinize getirmenin mutluluğunu yaşıyoruz. Bu tarifle, Hatay'ın zengin mutfak kültürünün bir parçasını sofralarınıza taşıyabilirsiniz. Unutmayın, her bir kömbe lokmasıyla, Hatay'ın kadim tarihini ve zengin kültürel mirasını keşfetmiş olacaksınız.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler