Yunusemre Aşçılık ve Pastacılık Kursuna Yoğun İlgi

Yunusemre Aşçılık ve Pastacılık Kursuna Yoğun İlgi

Kursiyerlerimiz birer usta öğretici olma yolunda ilerlediler. Kursiyerlerimiz ilerde usta öğreticilik sınavına girecekler belgelerini alacaklar. Kursiyerlerimiz kurslarımıza..

 
Yunusemre Halk Eğitimi Merkezinde 124 saatlik ve 214 saatlik yaş pasta yapımı ve sunumu  kursunu  26 kursiyer başarı ile tamamladı.
 
Yunusemre İlçe Milli Eğitim Müdürü Yıldıray Demirtaş "Yunusemre Halk Eğitimi Merkezi farklı alan ve branşlarda kursiyerleri   meslek sahibi yapmaya devam ediyor. Bugünde yeni açılan atölyemiz de açılan 214 saatlik yaş pasta yapımı ve sunumu  kursunu başarı ile tamamlayan  26 kursiyerimiz var. Kursiyerlerimiz ustalık için  diğer belgelerini  de alıp meslek sahibi olacaklar. 
 
Yunusemre Halk Eğitimi Merkezinde kurslarımız aralıksız devam edecek" dedi.
 
Yunusemre Halk Eğitim Merkezi Müdürü Ayşen Oğuz ise "Yunusemre Halk Eğitimi Merkezi olarak 2023-2024 eğitim öğretim yılında dört tane yeni atölye ile eğitim öğretime başladık. Bu atölyelerden bir tanesi de aşçılık atölyesi. Bu atölyede Pastacılık Kursu, aşçılık mesleğinde aşçı çırağı, aşçı yardımcısı, pastacı çırağı yetiştirmeye çalışıyoruz. 
 
Bugün 214 saatlik yaş pasta yapımı ve sunumu   kursumuzun bitişi gerçekleşti. Arkadaşlarımız yeterli kurs saatini tamamladıktan sonra ustalık belgesini alarak iş hayatına atılmalarını hedefliyoruz. Aşçılık atölyesinde bulunan kurslarına talep çok fazla. Herkesin bu atölyelerden faydalanmasını istiyoruz. Kursun  sonunda  kursiyerlerimiz  belgelerini alıp iş hayatına atılmalarını istiyoruz"şeklinde konuştu.
 
Pastacılık Öğretmeni Vildan Hoşer "Bizim  yaklaşık altı aydır kurslarımız devam ediyoruz.  124 saatlik pasta yapımı  kursumuzu tamamladık. Ardından 214 saatlik yaş pasta yapımı ve sunumu  kursunu  kursiyerlerimize verdik. Bugün kursumuzun son günü.
 
26 kursiyerimiz başarılı bir şekilde kursumuzu tamamladı. Kursiyerlerimizi ileriye yönelik hazırlamaya çalıştık. Kurslarımızın devamı gelecek. Kursiyerlerimiz birer usta öğretici olma yolunda ilerlediler. Kursiyerlerimiz ilerde usta öğreticilik sınavına girecekler belgelerini alacaklar. Kursiyerlerimiz kurslarımıza ilgisi yoğundu. Başarılı bir kurs geçirdik"  dedi.
 
Kursiyerlerden Müşerref Çalışkan ise  kursun açılmasını dört yıl beklediğini ve dört yıl sonra kursun açıldığını söyledi. Ayrıca kursu başarılı bir biçimde tamamladığı için mutlu olduğunu ifade etti.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler