• Osmanlı ve Türk Mutfağından

    Osmanlı ve Türk Mutfağından

  • Osmanlı ve Türk Mutfağından

    Osmanlı ve Türk Mutfağından

  • Osmanlı ve Türk Mutfağından

    Osmanlı ve Türk Mutfağından

  • Osmanlı ve Türk Mutfağından

    Osmanlı ve Türk Mutfağından

  • Osmanlı ve Türk Mutfağından

    Osmanlı ve Türk Mutfağından

  • Osmanlı ve Türk Mutfağından

    Osmanlı ve Türk Mutfağından

  • Osmanlı ve Türk Mutfağından

    Osmanlı ve Türk Mutfağından

Osmanlı ve Türk Mutfağından

4 çeşit makarnaları ile, bir hayvandan çıkan 7 çeşit steak le, patates kızartması ile dünyada statü kazanan mutfaklar varken ve dünya kamuoyunda bizden daha ciddi anlamda da anılırken..

Geçmişini Bilmeyenin Geleceği Olmaz, Eskisi Olmayanın Yenisi De Olmaz!
Sorumlu bir şef bir iş yaparken sadece kendini değil mensubu olduğu mutfağını da düşünerek hareket etmelidir. Mutfağımızın dünyaya tanıtılmasında bir kaç kişi yada sadece ilgili kurumlar tam anlamıyla ihtiyaç duyulanı yapamaz. Bunu hep birlikte yapabiliriz, başarabiliriz. Mesleğimizde ki memleket ırkçılığı da cabası!!! Şu şehirden aşçı çıkar, bu şehirden aşçı çıkar, babam aşçı olduğu için ben de aşçıyım herkesten daha iyiyim, benim yedi sülalem aşçı demekle bu iş olmuyor. “at binenin, kılıç kuşananın, is yapabilenindir”  alanında kim daha bilgili ve tecrübeli ise usta olan da odur. Akrabalıkla memleket kütük kaydı ile bu işler olmuyor. Önemli olan memleket milliyetçiliği değil Türk mutfağına yeteri derecede faydalı olabilmektir. Tabi söz konusu bu şehirden çıkan çok değerli örnek ustalarımızı da mutfağımıza olan katkılarını da unutmamak gerekir.
 
4 çeşit makarnaları ile, bir hayvandan çıkan 7 çeşit steak le, patates kızartması ile dünyada statü kazanan mutfaklar varken ve dünya kamuoyunda bizden daha ciddi anlamda da anılırken Avrupa’da ve Amerika’da zengin mutfağımız halen sadece döner ve şiş kebapla, kebapla ve Arap mutfakları ile yan yana konarak anılıyor. Aksini söyleyen her kişi ile de her platformda tartışırım. Bu isler öyle mason legalleri, Hristiyan haçlı işaretlerinden oluşan madalyalar takarak pozlar vermekle, kasılmakla olmuyor. Üniformasında Türk bayrağı bile olmayan arkadaşlar nereye doğru yürüdüğünüzün, kime hizmet ettiğinizin farkında mısınız?
İstirham ediyorum; bir kere biz en önce madalya neye dayalı olarak verilir ve neden alınır nasıl hak edilir onu öğrenelim.!!! Boynumuzda taşıyamayacağımız kadar madalyalarımız, masamızı dolduran plaketlerimiz şiltlerimiz olsa ne olur ki ? Eminönü’nde en iyisi 50 liraya satılıyor bunların biliyorsunuz değil mi? mutfağımızın dünyadaki statüsü ve gücü ortada. Camiada ne kadar gerekli araştırmalar yaparak laf değil is üreten ve başaran mutfağımıza faydalı olmaya çalışan varsa gündem dışı, farkında mısınız?
 
Bir kaç tane İskandinav ülkesi bile frit ve paylardan oluşan mutfaklarını federasyonlarını birleştirerek tek yürek tek bilek olmuşlar İskandinav mutfağı olarak savunuyorlar, hepsi de birbirine destek veriyorlar. Çünkü çok iyi biliyorlar ki hepsi de ayni gemideler. Oysa biz de camia olarak ayni gemide değil miyiz? Bizde de 3 federasyon bilmem kaç tane dernek her biri de ayrı telden çalmakla kalmayıp, mutfağına faydalı olmaya çalışan başarılı insanların önüne cam kırıkları atanlar var. Kendi mutfağına ait olanı bilmeyerek, başka mutfakların yaverliklerini yapan Türk ustaları kendi sonunuzu hazırlamaya yardımcı olduğunuz gibi ülke mutfağınızın ilerlemesine de engel oluyorsunuz farkında mısınız ?


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not:
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Foto Galeri Haberleri