Osman GÜLDEMİR
Yazar:Osman GÜLDEMİR

Osman Güldemir

Ankara doğumlu bir Bolu’lu olan Güldemir, Mengen Anadolu Aşçılık Meslek Lisesi’nde okudu. Selçuk Üniversitesi, “Aile Ekonomisi ve Beslenme Öğretmenliği” lisans programını tamamladı. Üniversite eğitimi boyunca tiyatro ve fotoğrafçılıkla aktif olarak ilgilendi. Üniversitede yeme-içme temalı faaliyetlerin de olmasını arzulayarak arkadaşları ile birlikte “Gümüşkepçe Topluluğu”nu kurdu ve başkanlığını yaptı.

 

Bu arada Türk mutfak tarihi araştırmalarının geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması umuduyla eski yazı öğrenmek, mutfak kültürü araştırmalarını sürdürmek üzere aynı üniversitenin “Arap Dili ve Edebiyatı” yandal programını tamamladı. “Osmanlı Türkçesi” dersleri aldı.

 

“Beslenme Eğitimi” yüksek lisans programını “Osmanlı Yemek Yazması Kitâbü’t-Tabbâhin’in Günümüze Uyarlanması” tezi ile tamamlayarak, bilim uzmanı oldu. Yüksek lisans eğitiminde değişim öğrencisi olarak, Kopenhag/Danimarka, Suhr’s Metropolitan Üniversitesi’den dersler aldı. Osman Güldemir halen Anadolu Üniversitesi’nde doktora yapıyor ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü’nde öğretim görevlisi olarak çalışıyor.