Brunei'de “Türk Mutfağı Aşçılık Atölyesi” düzenlendi

Brunei'de “Türk Mutfağı Aşçılık Atölyesi” düzenlendi

Türk mutfağıyla gurur duyduklarını vurgulayan Ersoy, "Bu zengin ve tarihi mutfak, Türk kültürünün yanı sıra Akdeniz kültürünü de temsil ediyor ve birçok kişi tarafından bir..

 
Brunei'de “Türk Mutfağı Aşçılık Atölyesi” düzenlendi....
 
Yunus Emre Enstitüsü (YEE), Türkiye'nin Bandar Seri Begavan Büyükelçiliği işbirliğinde Brunei'de "Türk Mutfağı Aşçılık Atölyesi" düzenledi.
 
YEE'den yapılan yazılı açıklamaya göre, Brunei'nin önde gelen bürokrat ve iş insanlarına yönelik düzenlenen atölyeyle katılımcılar, Büyükelçilik Şefi Adem Can'dan çeşitli Türk yemeklerinin nasıl hazırlanıp pişirileceğini öğrenme fırsatı buldu.
 
Laksamana İşletme Fakültesi Aşçılık Okulu'nda düzenlenen atölyede, YEE'nin Brunei Koordinatörü Lale Ersoy da katılımcılara rehberlik etti.
 
Türkiye'nin Bandar Seri Begavan Büyükelçisi Prof. Dr. Hamit Ersoy, burada yaptığı açılış konuşmasında, "mutfağın" nasıl "kültürel diplomasi ortamı" haline geldiğini anlattı.
 
Türk mutfağıyla gurur duyduklarını vurgulayan Ersoy, "Bu zengin ve tarihi mutfak, Türk kültürünün yanı sıra Akdeniz kültürünü de temsil ediyor ve birçok kişi tarafından bir miras olarak değerlendiriliyor." ifadelerini kullandı.
 
Büyükelçi Ersoy, "gastro-kültür", "gastro-turizm" ve "gastro-diplomasi" gibi terimlerin "mutfağın" diplomasi, turizm, ulus ve kimlik açısından önemine işaret ettiğini de söyledi.
 
Türkiye gastronomi haberlerinde de yer alan bilgilere göre Ersoy, Türkiye'nin farklı kurumlarla Brunei'de yürüttüğü Türkçe, hüsnühat ve geleneksel okçuluk kursları ile "Türk Sineması Günleri", "Hikaye Anlatıcılığı Oturumları” ve Brunei Devlet Televizyonunda yayınlanan "Türk Yemekleri Programı" etkinliklerine bir yenisini eklediklerini belirtti.
 
Ersoy, bu etkinlikte 5 bakan eşinin de katıldığı Türk Yemekleri Atölye Çalışması'nı yaptıklarını ifade etti.
 
Atölyede katılımcılar tarhana, karnıyarık ve kabak tatlısı olmak üzere üç çeşit yemeğin nasıl hazırlanacağını öğrendi.
 
Katılımcılar, atölyenin ardından YEE'den sertifikalarını aldı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler