Şef Recep Efe Türk Yarışma 'lardan 2 Ödül İle Döndü

Şef Recep Efe Türk Yarışma 'lardan 2 Ödül İle Döndü

Ödüllü şef aşçı Recep Efe Türk’te yarışmada kuzu ile birincilik, balık ile ikincilik olmak üzere iki ödül almaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi..

 
Erdoğan DEMİR'in haberine göre; 13-16 Aralık tarihleri arasında Türkiye Aşçılar ve Şefler Federasyonu (TAŞFED)’nca düzenlenen 20. Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri kapsamında düzenlenen yemek yarışmalarına katılan Marisstone Hotel şef aşçısı Recep Efe Türk, yarışmadan bir birincilik ve bir ikincilik ödülü olmak üzere 2 ödül ile döndü.
 
Geçtiğimiz Pazartesi günü akşamı Marisstone Hotel’de yarışma ile ilgili bilgilendirme yapılmak üzere basın mensuplarına yemek organizasyonu düzenlendi.
 
Burada açıklama yapan Marisstone Hotel Genel Müdürü Murat Başer, öncelikle hotellerin şef aşçısı Recep Efe Türk’ün bu başarısı ile gurur duyduklarını belirterek, yemeğe katılan tüm basın mensuplarına teşekkür etti.
 
Ödüllü şef aşçı Recep Efe Türk’te yarışmada kuzu ile birincilik, balık ile ikincilik olmak üzere iki ödül almaktan dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirterek şunları söyledi: “TAŞFED’in düzenlemiş olduğu 20.Uluslararası İstanbul Mutfak Günleri yarışmasında iki ödül aldım. 1.’lik ödülü aldığım kuzu yemeğinde Trakya’nın kendine özgü, kuzu eti, kabak, kuskus, tamamıyla Trakya’nın yöresel malzemelerini kullandım. 
 
Burada amacımız Trakya’yı Türkiye’ye daha iyi tanıtmaktı. Tuzla’da düzenlenen bu yarışmaya 56 ülkeden 1050 şef aşçı katıldı. Ben de Trakya’yı temsilen bu yarışmaya katıldım. 1.lik ödülü aldığım ve 20 aşçının katıldığı yarışmada kuzu yemeğim ile 100 puan alarak birinci oldum.  Balık yarışmasında da 30 aşçı katılım sağladı. Ben 80 puan alarak burada da ikincilik ödülünü kazandım. 
 
Bu başarıyı kazanmamdan Trakya adına çok mutluyum. Umarım ki yemeklerimizle de Trakya’nın tanıtımına katkıda bulunabilmişimdir. Bu arada bana bu imkanı tanıyan Marisstone Hotel Genel Müdürü Murat Başer olmak üzere tüm yetkililerimize de teşekkür ederim.”
 
Konuşmaların ardından, ödüllü aşçı Recep Efe Türk’ün yarışmada derece kazandığı kuzu ve balık yemekleri menüsü yemeğe katılan basın mensuplarına sunuldu.
 
Basın mensupları da Recep Efe Türk’ü kutladılar ve yemeklerini beğendiler.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler