ÇOMÜ'lü öğrenciler Aşçılar Şampiyonası'nda Birinci

ÇOMÜ'lü öğrenciler Aşçılar Şampiyonası'nda Birinci

Lezzet tarihine bir kez daha imza atan ÇOMÜ' lü gençler, Gökçeada' ya ikinci kez dünya şampiyonluğunu getirdi. Gökçeada, bu başarı ile adını bir kez daha duyurdu.

 
ÇOMÜ'lü öğrenciler Aşçılar Şampiyonası'nda Dünya Şampiyonu!
 
Geçtiğimiz yıl elde ettiği birinciliği bu yıl da tekrarlayan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Gökçeada Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü, üniversiteler arası kategoride bir kez daha şampiyon olmanın gururunu yaşıyor.
 
Lezzet tarihine bir kez daha imza atan ÇOMÜ' lü gençler, Gökçeada' ya ikinci kez dünya şampiyonluğunu getirdi. Gökçeada, bu başarı ile adını bir kez daha duyurdu.
 
Gökçeada Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, 2023 Dünya Aşçılar Şampiyonası'nda (World Chefs Cup) üniversiteler arası kategoride birincilik elde etti. Hünerli elleri ve lezzet dolu tabaklarıyla ikinci kez dünya şampiyonu olan gençler, Gökçeada'nın turizm cenneti kimliğine bir katkı daha sağladı. GUBY Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Türk mutfağının geleneksel lezzetlerini modern bir yorumla sunan tabaklarıyla jüriden tam not alarak şampiyonluğa ulaştı. 
 
41 ülkeden 1000'e yakın aşçının kıyasıya yarıştığı Dünya Aşçılar Şampiyonası'nda (World Chefs Cup), ÇOMÜ ekibi adını bir kez daha duyurarak Türkiye'nin gururunu yaşattı.
 
ÇOMÜ Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Hande Kandur Arslan, öğrencilerin büyük başarısını övgü ile değerlendirdi. Arslan, özverili çalışmaların ve emeğin meyvesinin bu şampiyonlukla alındığını belirterek, öğrencileri ve öğretim görevlilerini kutladı.
 
Bölümümüz, Türkiye'nin En İyi Gastronomi Bölümlerinden Biri
 
ÇOMÜ GUBY Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Öğr. Gör. Özge Büyük, öğrencilerinin başarısının bölümün kalitesini bir kez daha ortaya koyduğunu ifade etti. Büyük, Türkiye'nin en iyi gastronomi bölümlerinden biri olarak kabul edilen bölümleri arasında yer aldıklarını belirterek, “Öğrencilerimiz Öğr. Gör. Ceren Akkök ile birlikte şampiyonluk için çok çalıştılar ve sonunda emeklerinin karşılığını aldılar. 
 
Bu başarı, onların ÇOMÜ Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksek okulunda aldıkları eğitimin yanı sıra özverili çalışmaları ve emeklerinin bir sonucudur. Öğrencilerimiz, Türk mutfağının zenginliğini ve çeşitliliğini dünyaya tanıtmak için büyük bir çaba gösteriyorlar. Bu başarının, onların bu çabalarının bir göstergesi olduğunu düşünüyoruz" dedi.
 
Öğrencilerin Duyguları ve Teşekkürleri!
 
Yarışmaya katılan öğrenciler, şampiyonaya hazırlanmak için gösterdikleri çabanın karşılığını almanın mutluluğunu yaşadı. Dünya Şampiyonluğu'nun kendileri için büyük bir önem taşıdığını belirten öğrenciler, desteklerinden dolayı ailelerine, bölümlerine ve okullarına teşekkür etti. Başarılarını daha da ileriye taşıma motivasyonuyla çalışmalarına devam etme kararı aldılar.
 
İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleşen Dünya Aşçılar Şampiyonası'nda (World Chefs Cup) Türkiye ekibi birinci olarak Altın Kupa'yı kazandı. Yarışmada 2. sırayı Tataristan, 3. sırayı ise İran aldı. 41 ülkeden 1000'e yakın aşçının kıyasıya yarıştığı etkinlik, Türkiye'nin zengin mutfak kültürünü dünyaya tanıtma fırsatı sundu.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler