"Gaün" Öğrencilerinden Anadolu’nun Mirası Soframda

Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Emre Yayla ve Rabia Çetin “Yarışma Süresini En İyi Kullanan Takım” kategorisinde 1.lik aldı. Yarışmada, ana yemek kategorisinde “Firikli Simit..

 
"Gaün" Öğrencilerinden Anadolu’nun Mirası Soframda...
 
Gastronomi kentinde gastronomi okuyan öğrenciler katıldıkları yemek yarışmalarında derece almaya devam ediyor. Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri, Sivas Cumhuriyet Üniversitesinin ‘Anadolu’nun Mirası Soframda 2023 Aşık Veysel Vefa Yılı’ etkinlikleri çerçevesinde düzenlediği yemek yarışmasında derece aldı.
 
GAÜN Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Emre Yayla ve Rabia Çetin “Yarışma Süresini En İyi Kullanan Takım” kategorisinde 1.lik aldı. Yarışmada, ana yemek kategorisinde “Firikli Simit Kebabı”, tatlı kategorisinde ise “Baklava” yeniden yorumlanarak beğeniye sunuldu.
 
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerinin elde ettiği başarılardan gurur duyduğunu belirten GAÜN Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Erdal Bay, “Kayseri’de aldığımız iki tane ikincilik ve Ankara’da aldığımız üçüncülük ödüllerinden sonra Sivas’ta aldığımız bu dereceler bizleri çok sevindirdi. 
 
Öğrencilerimizi gönülden tebrik ediyorum. Aldıkları bu başarı inanıyorum ki onlara yeni kapılar açacaktır. 
 
GAÜN Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü sadece bölgede değil, tüm ülkede başarılarıyla gündeme gelmeye devam edecektir. Bu başarılarından dolayı başta Bölüm Başkanımız Prof. Dr. Atınç Olcay’a, nezdinde tüm öğretim üyelerimize ve ekiple yarışmaya katılan Mis. Öğr. Gör. Nisa Kerkez’e teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
 
GAÜN Turizm Fakültesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencileri Emre Yayla ve Rabia Çetin yemek yarışmalarında ayrıca “Ana Yemek ve Tatlı” kategorilerinde 4. lük elde etti.
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler