Pedagojik Beceri Yüksek Mesleki Yeterliliğin Temelidir

Pedagojik Beceri Yüksek Mesleki Yeterliliğin Temelidir

Teknik ve mesleki eğitim kurumlarında görev yapan endüstriyel eğitim ustalarının, öğrencilerin istihdamını sağlamak amacıyla uzmanlık alanlarındaki üretim tesis..

 
Günümüzde Pedagojik Beceri Yüksek Mesleki Yeterliliğin Temelidir...
Batırjan Baurjanoglu 
 
Bir pedagogun mesleki yeterliliği, onun kapsamlı bilgisi, öğretme becerileri ve yeni öğretim yöntemlerine hakimiyeti ile ölçülür. Bana göre belli bir mesleği öğreten pedagogun yaptığı işin ustası olması, yüksek öğrenim görmüş olması, üretim konusunda çok fazla tecrübeye sahip olması gerekir. 
 
Teknik ve mesleki eğitim kurumlarında görev yapan endüstriyel eğitim ustalarının, öğrencilerin istihdamını sağlamak amacıyla uzmanlık alanlarındaki üretim tesisleriyle yakın temas halinde olmaları gerekmektedir. 
 
Ben kendim "Almatı bölgesi hizmet ve catering alanında yenilikçi teknolojiler Koleji" nin "Gıda organizasyonu" uzmanlığında endüstriyel eğitim ustası olarak çalışıyorum. İşime son derece sorumlu bir şekilde baktığımda, kolejimiz öğrencilerinin pratik becerilerinin gelişmesini ve üst düzey otel ve restoranlarda istihdam edilmesini sağlamak için Almatı'nın en büyük otel ve restoranlarını sosyal ortak olarak görevlendirdim. 
 
Dikkat edilmesi gerekenler: "Kazakistan" Oteli, "Dostyk" Oteli, "The Ritz Carlton Almaty" Oteli, "Intercontinental Almaty" Oteli, "Rixos Almaty" Oteli, "Royal Tulip Almaty" Oteli, "Holiday Inn Almaty" Oteli, " Sandyq" restoranı ve büyük ve küçük restoranlar.
 
Bu işletmelerde öğrencilerimiz ikili sistem üzerinde uygulama yaparak aşçılık mesleği yeterlilik ve becerilerini güçlendirmektedir. Bu işletmelerin şefleriyle yakın temas halinde olup, restoran ve mağazaların çalışma sistemlerine hakim olmaya çalışıyorum. Bu oteller arasında 1977 yılında inşa edilen efsanevi "Kazakistan" oteli, Almatı şehrinin kalbi ve simgesi olan Kazakistan Cumhuriyeti'nin mimari ve şehircilik anıtıdır. 
 
Bu otel hakkında kitap yazabilirsiniz ama otelin kalbi haline gelmiş restoranların çalışmalarına odaklanalım: Genel olarak otelde birkaç restoran ve ziyafet salonu sürekli çalışmaktadır. Tüm atölyeler modern gereksinimlere uygun üretim raflarıyla donatılmıştır. 
 
Ana yemek salonunun kapasitesi günlük 1000 kişiye ziyafet, 500 kişiye kahvaltı göndermeye yeterlidir. Ayrıca ana a la carte, goom-servis siparişleri de bu restorandan gönderilmektedir. "Kazakistan" konukevinin ana restoranı "Balcony brasserie" ve ziyafet salonları "Grand Ballroom Almaty", "Grand Pallase Almaty", Almatı Teknoloji Üniversitesi gıda üretimi fakültesi 1997 mezunu Aigul Usenbay Rakhimzhanovna tarafından yönetilmektedir. 
 
Baş aşçı, ulusal ve yabancı mutfağın ileri teknoloji ve tekniklerinin yanı sıra işletme muhasebesine de hakim olan nitelikli bir uzmandır. Sosyal ortakları teknik ve mesleki eğitim sistemine çekmek çerçevesinde sadece ülkemiz işletmeleriyle sınırlı kalmıyoruz, aynı zamanda Rusya ve Türkiye'nin büyük işletmeleriyle de yakın çalışıyoruz. 
 
Geçtiğimiz günlerde mesleki deneyim için Kemer'de bulunan 5 yıldızlı otel "Kemer Holiday Club"a öğrenci yerleştirdim, otel şefleriyle deneyim alışverişinde bulundum, ustalık sınıfları gösterdim ve milli mutfağımızı yücelttim. Öğrencilerimiz sadece mesleki deneyim kazanmakla kalmıyor, aynı zamanda çalışarak kendilerini maddi olarak da geliştiriyorlar.
 
Yiyecek İçecek Öğretmeni
Batırjan Baurjanoglu 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler